Kokeile kuukausi maksutta

Asuntomessujen yleisöäänestyksen voittajatalo julkistettiin

Kesällä Kokkolassa järjestettyjen asuntomessujen yhteydessä järjestettiin yleisöäänestys, jossa valittiin messutalojen joukosta paras talo, paras sisustus ja paras piha. Yleisöäänestyksen tulokset julkistettiin torstaina 29. syyskuuta Helsingissä pidetyssä Paras talo, sisustus ja piha 2011 -tilaisuudessa. Yleisön selkeä suosikki oli Heikius Hus, sillä se nappasi voiton kaikissa kolmessa kategoriassa. Toisaalta yleisön äänet jakautuivat melko laveasti, sillä voittajan osuus annetuista äänistä jäi esimerkiksi parhaan talon kategoriassa alle 14 prosentin.

Kesällä Kokkolassa järjestettyjen asuntomessujen yhteydessä järjestettiin yleisöäänestys, jossa valittiin messutalojen joukosta paras talo, paras sisustus ja paras piha. Yleisöäänestyksen tulokset julkistettiin torstaina 29. syyskuuta Helsingissä pidetyssä Paras talo, sisustus ja piha 2011 -tilaisuudessa. Yleisön selkeä suosikki oli Heikius Hus, sillä se nappasi voiton kaikissa kolmessa kategoriassa. Toisaalta yleisön äänet jakautuivat melko laveasti, sillä voittajan osuus annetuista äänistä jäi esimerkiksi parhaan talon kategoriassa alle 14 prosentin.

image

Lähes yhtä selkeä kakkonen oli yleisön mielestä Kannustalon Aarre, joka nappasi toiset sijat talo- ja sisustuskategorioissa sekä kolmossijan pihaäänestyksessä. Muita palkintosijoille yltäneitä kohteita olivat Merilinna Kreivitalo sekä Anvia Koti.

Kaikki kolme äänestyskategoriaa voittaneen Heikius Husin vahvuuksia olivat yleisön mielestä tilaratkaisut, valoisuus ja saunatilat. Kaksikerroksisessa perinnepuutalossa on merihenkistä kartanoromantiikkaa, jonka rantasauna lisää saaristoasumisen tunnelmaa.

Voittajakohteen rakennuttaja ja näytteilleasettaja on Heikius Hus-Talo Ab, pääsuunnittelija Kaj Heikius ja arkkitehtisuunnittelija Elisa Ahlqvist. Sisustuksesta vastasi Pernilla Sundell ja pihasuunnittelusta Maj Ahlvik.

Kannustalon Aarre nousi äänestyksissä toiseksi talo- ja sisustuskategorioissa ja kolmanneksi pihaäänestyksessä. Kohde on osa kahden talon muodostamaa kolmelle sukupolvelle suunniteltua pihapiiriä. Talo miellytti yleisöä ulkonäöllään ja laatutasollaan sekä sisustus- ja kalustusratkaisuillaan.

Kohteen rakennuttaja ja näytteilleasettaja on Kannustalo ja arkkitehtisuunnittelija Sanna Hautamäki. Sisustuksen on suunnitellut Kirsi Valanti ja pihan Aino-Kaisa Nuotio Kannustalolta yhdessä Viherympäristöliiton kanssa.

”Tänä vuonna paikallisuus oli valttia Asuntomessuilla. Yleisön valitsemat voittajatalot ovat kaikki Pohjanmaan oman taloteollisuuden tuotteita. Talojen muotokieli on lähtökohtaisesti perinteistä, konstailematonta rakennustyyliä yksinkertaisen suorakaiteen muotoisella pohjamuodolla. Kaikki voittajatalot ovat hakeneet ulkoarkkitehtuuriin vaikutteita sekä perinteisestä rakennustavasta että modernista tyylistä. Äänestäjien erityyppiset mieltymykset tulevat raikkaasti esille. Uskon, että tämänkertaisen yleisöäänestykset tulokset auttavat myös taloteollisuutta kehittämään yhä asiakaslähtöisempiä talomallistoja”, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen sanoo.

Kuukauden kestäneillä Kokkolan asuntomessuilla vieraili kaikkiaan 127 546 maksanutta kävijää. Parasta taloa äänesti 10 376 kotitaloutta, parasta sisustusta 8 813 kotitaloutta ja parasta pihaa 7 593 kotitaloutta.

Tarkemmat yksityiskohtaiset tiedot niin yleisöäänestyksessä pärjänneistä taloista kuin muistakin Asuntomessujen kohteista löytyvät Suomen Asuntomessujen uusittujen verkkosivujen Ideagalleriasta. Ideagalleriassa on runsaasti kuvia kaikista messukohteista sekä tarkat tiedot kuvien sisustus- ja rakennuselementeistä sekä tekijöistä. Pääset Ideagalleriaan tästä.

Äänten jakautuminen kategorioittain:

Paras talo

  1. Kohde 25 Heikius Hus 13,63 %
  2. Kohde 38 Kannustalon Aarre 10,48 %
  3. Kohde 6 Merilinna Kreivi-talo Oy 7,40 %

Paras sisustus

  1. Kohde 25 Heikius Hus-Talo 13,17 %
  2. Kohde 38 Kannustalon Aarre 8,37 %
  3. Kohde 6 Merilinna Kreivi-talo Oy 6,62 %

Paras piha

  1. Kohde 25 Heikius Hus-Talo 9,67 %
  2. Kohde 32 Anvia Koti 9,65 %
  3. Kohde 38 Kannustalon Aarre 9,31 %

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntomessujen yleisöäänestyksen voittajatalo julkistettiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat