Kokkolan asuntomessuilla voi tutustua myös senioriasumiseen

Ensi kesän asuntomessuilla Kokkolassa pääsee tutustumaan myös senioriasumiseen. Esillä on vaihtoehtoja omakotitalon yhteyteen rakennetusta ”mummoyksiöstä” porealtaalla varustettuun senioripariskunnan luksustaloon. Asuntomessut on ottanut onkeensa takavuosien kritiikin siitä, ettei messuilla ole ollut sopivankokoisia asuntoja senioreille ja sinkuille. Tänä vuonna teemaksi on otettu ”kaikenkokoisia koteja – kaiken ikäisille”.

Ensi kesän asuntomessuilla Kokkolassa pääsee tutustumaan myös senioriasumiseen. Esillä on vaihtoehtoja omakotitalon yhteyteen rakennetusta "mummoyksiöstä" porealtaalla varustettuun senioripariskunnan luksustaloon. Asuntomessut on ottanut onkeensa takavuosien kritiikin siitä, ettei messuilla ole ollut sopivankokoisia asuntoja senioreille ja sinkuille. Tänä vuonna teemaksi on otettu "kaikenkokoisia koteja - kaiken ikäisille".

Messualueen pienimpiin lukeutuva, noin sataneliöinen cityomakotitalo on suunniteltu eläkeläispariskunnan tarpeisiin.

”Moni seniori-ikäinen haluaa asua pienessä talossa, jossa kuitenkin on jonkin verran pihaa kuopsuteltavaksi”, huomauttaa asuntomessujen projektipäällikkö Touko Rauma.

Myös muutama kerrostaloasunto on suunniteltu niin, että niihin on helppo kulku ja niissä voi liikkua mahdollisimman esteettömästi. Asunnoissa ei ole kynnyksiä ja huoneiden välissä on liukuovet. Myös pyörätuolissa olevat pääsevät liikkumaan niissä.

Messuilla voi tutustua myös usean sukupolven yhteisölliseen asumiseen. Alueelle on noussut kolmen sukupolven perinteinen pohjalainen pihapiiri, jossa myös perheen isovanhemmat asuvat. Pihapiirin keskiössä on kaksikerroksinen moderni kivitalo ja sen vieressä pienempi, isovanhempien tarpeisiin räätälöity talo.

Senioriasumisen äärilaitaa voi ihmetellä Villa Seniorissa, joka on senioripariskunnalle suunniteltu hulppea merenrantatalo. Modernissa 140-neliöisessä kaksiossa on poreallas ja merinäköala.

Vasarat paukkuvat vielä

Messualueella paukkuvat vielä vasarat ja elementtejä nostetaan paikoilleen. Alueen yleisilme on vielä hyvin keskeneräinen. Työt ovat kuitenkin aikataulussaan, vakuuttaa Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Messualueella on esitteillä kesällä 30 omakotitaloa, seitsemän kerrostaloasuntoa, kaksi rivitaloasuntoa ja yksi paritaloasunto.

Asunnot ovat menneet erittäin hyvin kaupaksi, Touko Rauma kehuu. Yli 90 kerrostaloasunnosta vain 9 on enää myymättä. Nekin saataneen kaupaksi messujen alkuun mennessä, hän veikkaa. Rivitaloasunnoista on myyty puolet.

Omakotitaloista suurimmalla osalla on jo omistaja. Muutama talotoimittajan rakennuttama talo tulee myyntiin messujen jälkeen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kokkolan asuntomessuilla voi tutustua myös senioriasumiseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat