Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat 10 prosenttia vuodessa

Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat 10,2 prosenttia vuoden 2011 toisella neljänneksellä vuoden 2010 vastaavasta ajanjaksosta. Kiinteistönhoidon erilliskustannuksiin sisältyvän kiinteistöveron laskentaa on tarkistettu. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kiinteistön ylläpidon kustannusindeksistä 2005=100.

Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat 10,2 prosenttia vuoden 2011 toisella neljänneksellä vuoden 2010 vastaavasta ajanjaksosta. Kiinteistönhoidon erilliskustannuksiin sisältyvän kiinteistöveron laskentaa on tarkistettu. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kiinteistön ylläpidon kustannusindeksistä 2005=100.

Ylläpitokustannuksista vuodessa eniten kallistui kevyt polttoöljy, 35,2 prosenttia. Erilliskustannukset nousivat 21,4 prosenttia, käyttösähkön kustannukset 18,3 prosenttia, lämpökustannukset 17,6 prosenttia, kaukolämpökustannukset 11,8 prosenttia, käyttö- ja jätevesikustannukset 5,3 prosenttia, kunnossapitopalvelun kustannukset 3,9 prosenttia, työkustannukset 3 prosenttia, hoitopalvelukustannukset 2,9 prosenttia ja tarveaineiden kustannukset 0,2 prosenttia.

Toisen neljänneksen 2011 kiinteistönhoidon erilliskustannusten indeksipistelukuun sisältyvät vuoden 2010 tarkistetut ja lopulliset kiinteistöveron verotariffi- ja kiinteistöjen verotusarvomuutokset.

Jotta kiinteistöveron indeksimuutokset jatkossa paremmin vastaisivat veron muutoksia ja maksatusajankohtia, tästä vuodesta alkaen siirrytään käytäntöön, jossa kiinteistöveron muutokset sisällytetään indeksiin silloin kun nämä tiedot ovat lopullisina Verohallinnosta saatavissa, eli kolmannen neljänneksen indeksien julkistuksen yhteydessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat 10 prosenttia vuodessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat