Kokeile kuukausi maksutta

Koneen vanha pääkonttorirakennus muutetaan asuinkäyttöön

Helsingin Munkkiniemessä sijaitseva Kone Oyj:n entinen pääkonttorirakennus muutetaan asumiskäyttöön. Seitsemänkerroksinen talo on rakennettu 1970-luvulla. Tontille myös kaavoitetaan ja rakennetaan aivan uusia asuintaloja. Kiinteistön omistava Auratum Asunnot Helsinki Oy järjestää yhdessä Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston kanssa hanketta koskevan arkkitehtuurikilpailun.

Helsingin Munkkiniemessä sijaitseva Kone Oyj:n entinen pääkonttorirakennus muutetaan asumiskäyttöön. Seitsemänkerroksinen talo on rakennettu 1970-luvulla. Tontille myös kaavoitetaan ja rakennetaan aivan uusia asuintaloja. Kiinteistön omistava Auratum Asunnot Helsinki Oy järjestää yhdessä Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston kanssa hanketta koskevan arkkitehtuurikilpailun.

image

Toimistorakennus sijaitsee puistoalueella ja osittain puistolammikon päällä. Rakennuksen maantasokerros on pääosin avoin, ja sen läpi pääsee kulkemaan Munkinpuistoon. Rakennuksen osoite on Munkkiniemen puistotie 25.

Kilpailun tarkoituksena on löytää kaupunkikuvallisesti merkittävän kohteen uutta käyttötarkoitusta varten arkkitehtonisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen ratkaisu. Valittavan kokonaisuuden tulee olla omaleimainen, ja sen tulee vahvistaa paikan jo nykyisinkin tunnistettavaa identiteettiä.

Kilpailu järjestetään rajoitettuna suunnittelukilpailuna ilmoittautumismenettelyllä. Kilpailuun on alustavasti ajateltu valittavan 20-30 työryhmää. Kaikkien kilpailuun osallistujien tulee täyttää annetut vähimmäisehdot. Parhaiten valintakriteerit täyttävät valitaan suoraan kilpailuun ja lopuista valitaan osa arpomalla. Arvottavien osuus valittavista on vähintään puolet. Kilpailussa jaetaan 1., 2. ja 3. palkinto sekä kaksi lunastusta.

Ilmoittautuminen arkkitehtuurikilpailuun on käynnistynyt 31. elokuuta, mutta varsinainen kilpailuaika on 24.10.-20.1. Kilpailun voittaja ratkaistaan keväällä 2012.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Koneen vanha pääkonttorirakennus muutetaan asuinkäyttöön”

  1. Ai rakennetaan aivan uusiakin asuintaloja.. ja varmaan pakollinen puisto vaikka jo valmiiksi puistossa ollaan ja tietenkin TAPAHTUMA-AUKIO, voi prrkl!!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat