NordBuild ja Eriksson Arkkitehdit kehittävät energiatehokkuuden suunnittelua

NordBuild Oy ja Eriksson Arkkitehdit Oy ovat solmineet strategisen yhteistyösopimuksen energiatehokkaan rakentamisen kehittämiseksi. Molempien erikoisosaamista ja tietomallinnuskapasiteettia hyödyntäen yhtiöt ovat kehittäneet NB Plan -palvelun, joka tarjoaa työkalut uudis- ja korjausrakennuskohteiden hankesuunnitteluvaiheen eri energiatehokkuusratkaisujen simulointiin ja kiinteistöjen elinkaarikustannusten analysointiin.

NordBuild Oy ja Eriksson Arkkitehdit Oy ovat solmineet strategisen yhteistyösopimuksen energiatehokkaan rakentamisen kehittämiseksi. Molempien erikoisosaamista ja tietomallinnuskapasiteettia hyödyntäen yhtiöt ovat kehittäneet NB Plan -palvelun, joka tarjoaa työkalut uudis- ja korjausrakennuskohteiden hankesuunnitteluvaiheen eri energiatehokkuusratkaisujen simulointiin ja kiinteistöjen elinkaarikustannusten analysointiin.

Uuden palvelun avulla siirrytään rakenteiden tiiveyteen keskittyneestä suunnitteluprosessista kokonaisvaltaiseen energiataseen simulointiin, jossa ulkoiset olosuhteet, primäärienergian tuotantomuodot sekä erilaiset uudet tekniset ratkaisut yhdistetään osaksi energiatehokasta tilasuunnittelua.

Simulointipalvelu muodostaa osan NordBuildin palveluprosessia. NordBuild E-Process on kokonaisvaltainen energiatehokkuuden johtamis- ja hallinnointijärjestelmä, jonka avulla asiakkaat pystyvät alentamaan energiakustannuksiaan. E-Processissa luodaan asiakkaalle energiatehokkuusstrategia, energiatehokkuustavoitteet sekä prosessia tukeva johtamismalli.

Energiatehokkuuden simulointi (NB Plan) tukee tavoitteiden määritystä ja sen avulla voidaan ennakoida eri toimenpiteiden ja teknisten ratkaisujen vaikutusta elinkaarikustannuksiin. Tavoitteiden toteutumista ja toimenpiteiden vaikutusta olemassa olevissa rakennuksissa voidaan seurata E-Processiin liittyvien E-Analyzer- ja E-Manager-palveluiden avulla. E-Process-kokonaisuutta tukee NordBuildin oma it-ratkaisu E-Screen, jossa kokonaisuutta hallitaan verkossa toimivalla SaaS-pohjaisella ratkaisulla.

NordBuild on vuonna 1994 perustettu suomalainen yritys, joka tarjoaa energiatehokkuuden parantamiseen tähtääviä palveluita asumisen ja rakentamisen markkinaan. Yrityksen palvelutarjonta kattaa asiakkaan liiketoiminnan tai valitun tuotteen koko elinkaaren aikaisten energiatehokkuusratkaisujen suunnittelun ja toteutuksen.

Eriksson Arkkitehdit on vuodesta 1979 toiminut monialainen arkkitehtitoimisto, joka palvelee kiinteistö- ja rakennusalaa kattavasti uudisrakentamisesta korjausrakentamiseen, maankäytöstä, kaavoituksesta ja maisemasuunnittelusta rakennussuunnitteluun. Eriksson Arkkitehdit työllistää noin 35 henkeä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NordBuild ja Eriksson Arkkitehdit kehittävät energiatehokkuuden suunnittelua”

Vastaa