Oilon osti Scancoolin

Oilon on ostanut kotimaisen teollisuuskylmätekniikkaan ja teollisuuslämpöpumppuihin erikoistuneen Oy Scancool Ab:n. Kokkolassa perustettu Scancool siirtyy sen entisiltä omistajilta Ahlskogilta, Wedeco Fundilta, Sitralta ja kolmelta henkilöosakkaalta kokonaan Oilonin omistukseen. Scancool jatkaa toimintaansa omalla nimellään yhtenä Oilon -konserniin kuuluvana tytäryhtiönä.

Oilon on ostanut kotimaisen teollisuuskylmätekniikkaan ja teollisuuslämpöpumppuihin erikoistuneen Oy Scancool Ab:n. Kokkolassa perustettu Scancool siirtyy sen entisiltä omistajilta Ahlskogilta, Wedeco Fundilta, Sitralta ja kolmelta henkilöosakkaalta kokonaan Oilonin omistukseen. Scancool jatkaa toimintaansa omalla nimellään yhtenä Oilon -konserniin kuuluvana tytäryhtiönä.

Scancoolin palveluksessa työskentelee 65 henkilöä ja sen liikevaihto tulee kuluvana vuonna olemaan noin 14 miljoonaa euroa. ”Yrityskaupan myötä Oilon -konsernin henkilöstömäärä kasvaa yli 350:n ja koko konsernin tämän vuoden liikevaihto tulee olemaan noin 70 miljoonaa euroa”, Oilonin hallituksen puheenjohtaja Päivi Leiwo kertoo.

”Tämä avaa molemmille yrityksille loistavia uusia mahdollisuuksia. Scancoolin hankkimisen myötä Oilon vahvistuu merkittävästi teollisuuslämpöpumppujen osaamisessa. Nyt voimme kotien lämmityksen lisäksi tarjota hybridiratkaisuja myös teollisuuteen”, Oilonin toimitusjohtaja Eero Pekkola sanoo.

Oilon on viime vuosina pyrkinyt vahvasti kehittämään liiketoimintaansa kohti kestävän kehityksen energiaratkaisuja. Ennen yrityskauppaa Oilonin kiinteistöille suunnatut lämpöpumput ylsivät hieman yli 100 kW:n yksikkötehoon. Scancoolin lämpöpumpputeknologian avulla tehoalue kasvaa nyt useisiin megawatteihin.

”Oilon on jo vuosia tehnyt töitä ympäristöystävällisemmän energian puolesta, ja Scancoolin osaaminen tukee loistavasti tätä suuntausta. Teollisuuskylmä- ja teollisuuslämpöpumppusovellukset sopivat erinomaisesti Oilonin polttimien ja lämpöpumppujen rinnalle”, Scancoolin toimitusjohtaja Jonny Asplund sanoo.

”Energiayhtiöt ovat olleet jo pitkään kiinnostuneita poltin- ja lämpöpumpputeknologian yhdistämisestä. Nyt meillä on tarjota siihen toimiva ratkaisu, Pekkola jatkaa.

Yhdessä kansainvälisille markkinoille

Scancool on viime vuosina laajentanut kovaa vauhtia myös kansainvälisille markkinoille, kuten muihin Pohjoismaihin, Venäjälle ja Englantiin. Oilon -konserniin liittymisen myötä Scancoolille avautuvat entistä laajemmat ulkomaan markkinat.

”Oilonilla on jo vahva asema muun muassa Aasian ja Venäjän markkinoilla, joten meidän on nyt helppo yhdessä lähteä viemään uutta teknologiaa myös näille alueille. Oilonin jo olemassa olevien kansainvälisten asiakkaiden keskuudessa löytyy todella paljon potentiaalisia asiakkaita myös Scancoolin teknologialle. Kaukolämmön ja kaukokylmän tekeminen tehokkaasti yhdellä laitteella kiinnostaa kaikkialla”, Pekkola sanoo.

Oilon on lahtelainen vuonna 1961 perustettu ympäristö- ja energiatekniikan perheyritys, jonka tuotantolaitokset sijaitsevat Lahdessa, Hollolassa ja Kiinassa. Scancoolin toimipisteet sijaitsevat Kokkolassa, Tuusulassa, Pietarsaaressa, Seinäjoella ja Lappeenrannassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oilon osti Scancoolin”

Vastaa