Kokeile kuukausi maksutta

Suomen Putkikauppiasyhdistys vaihtoi nimeään

Suomen Putkikauppiasyhdistys ry:n nimi on nyt LVI-teknisen kaupan liitto ry. Yhdistys perustelee nimenvaihdosta sillä, että uusi nimi kuvaa paremmin jäsenten nykyistä toimintaa. Yhdistyksen nimen lyhenne on Lvitek.

Suomen Putkikauppiasyhdistys ry:n nimi on nyt LVI-teknisen kaupan liitto ry. Yhdistys perustelee nimenvaihdosta sillä, että uusi nimi kuvaa paremmin jäsenten nykyistä toimintaa. Yhdistyksen nimen lyhenne on Lvitek.

LVI-teknisen kaupan liitto on neljän ison talotekniikkatuotteita myyvän tukkukaupan, Ahlsell Oy:n, Kesko Oyj:n, LVI-Dahl Oy:n ja Onninen Oy:n, muodostama järjestö. Sen tehtävä on edistää lvi-alan keskinäistä yhteistyötä ja pitää yllä yhteyksiä sidosryhmiin. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja on Ahlsellin toimitusjohtaja Mika Salokangas.

Lvitekin taustalla on pitkä perinne, sillä Suomen Putkikauppiasyhdistys ry perustettiin 1930-luvulla. Lvitek kuuluu sekä Kaupan liittoon että Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistykseen ja tekee näiden kanssa tiivistä yhteistyötä. Liitto on myös aktiivisesti mukana eurooppalaisen Festin toiminnassa. Myös Ruotsin, Norjan ja Tanskan vastaavien organisaatioiden kanssa tehdään yhteistyötä.

Lvitek omistaa LVI-numero Oy:n (LVI-info), joka hallinnoi Suomen lvi-numerorekisteriä. Se on tarkoitettu lvi-numeroiden ja tuotetiedon hallintaan, julkaisuun ja välittämiseen lvi-alan sidosryhmille. Rekisterissä on tällä hetkellä noin 120 000 aktiivista tuotetta, joihin voi tutustua vapaasti käytettävissä olevan nettipohjaisesta LVI-infobase-hakupalvelusta.

Koko lvi-alan myynti oli 882 miljoonaa euroa vuonna 2010, ja ala työllistää noin 3 000 ihmistä tukkukaupassa. Tämän vuoden ensimmäisten kuuden kuukauden myynti lvi-alalla oli noin 470 miljoonaa euroa, jossa on 19 prosentin lisäys verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kauteen.

”Lvi-myynnissä ei ole vielä hidastumisen merkkejä, mutta rakennus- ja talotekniikka-alalla mahdollinen hidastuminen näkyy aina pienellä viiveellä. Tämä johtuu siitä, että vielä on monta projektia käynnissä. Uusien käynnistämistä harkitaan sen sijaan ehkä tarkemmin”, LVI-teknisen kaupan liiton toiminnanjohtaja Magnus Sirén sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomen Putkikauppiasyhdistys vaihtoi nimeään”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat