Kokeile kuukausi maksutta

Skanska Infra ostaa Soraset Yhtiöt

Skanska Infra Oy on tiistaina 11. lokakuuta allekirjoittanut sopimuksen infra-alalla toimivan Soraset Yhtiöt Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Osapuolet ovat sopineet, että kauppasummaa ei julkisteta. Solmitun kaupan voimaantulo vaatii vielä Kilpailuviraston hyväksynnän. Sorasetin henkilöstö siirtyy Skanska Infran palvelukseen sen jälkeen, kun Kilpailuvirasto on hyväksynyt kaupan.

Skanska Infra Oy on tiistaina 11. lokakuuta allekirjoittanut sopimuksen infra-alalla toimivan Soraset Yhtiöt Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Osapuolet ovat sopineet, että kauppasummaa ei julkisteta. Solmitun kaupan voimaantulo vaatii vielä Kilpailuviraston hyväksynnän. Sorasetin henkilöstö siirtyy Skanska Infran palvelukseen sen jälkeen, kun Kilpailuvirasto on hyväksynyt kaupan.

image

Soraset on valtakunnallisesti toimiva infra-alan yritys, jonka pääkonttori on Kangasalla. Sen toimialaan kuuluu tie- ja pohjarakentamisen lisäksi betonirakentaminen silta- ja perustusurakoinnin muodossa. Lisäksi yrityksen palveluihin kuuluvat murskaus-, louhinta-, paalutus- ja stabilointityöt sekä ympäristö- ja kaatopaikkarakentaminen. Vuonna 2010 yhtiön liikevaihto oli yli 100 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on noin 270 henkeä.

”Skanskan strategia keskittyy kannattavaan kasvuun, ja yritysostot ovat yksi keino tavoitteidemme saavuttamiseksi. Skanska Infran ja Sorasetin toiminnat täydentävät toisiaan hyvin, ja maantieteellisestä toiminta-alueestamme tulee entistä kattavampi. Tämän yrityskaupan jälkeen meillä on entistä paremmat mahdollisuudet vastata infra-alan asiakkaidemme eli valtion ja kuntien asettamiin haasteisiin, kuten laajempiin hankekokonaisuuksiin ja sopimuksiin sekä pidempiin ylläpitovastuisiin. Myös edellytyksemme tarjota suuria infrahankkeita paranevat”, Skanska Oy:n toimitusjohtaja Juha Hetemäki toteaa.

Soraset kasvoi merkittävästi vuonna 2010, kun se osti itseään suuremman infra-alan yhtiön Niska & Nyyssönen Oy:n koko osakekannan.

”Sorasetin toiminta on kasvanut ja monipuolistunut voimakkaasti kymmenen viime vuoden aikana. Tässä vaiheessa Sorasetin kehitykselle on parasta, että se saa tuekseen vahvan kansainvälisen konsernin”, sanoo toinen Soraset Yhtiöiden pääomistajista, tekninen johtaja Petri Uitus.

Nyt sovitun kaupan myötä Skanska Infran liikevaihto kaksinkertaistuu. Vuonna 2010 yhtiön palveluksessa oli keskimäärin 330 henkeä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 15 kertaa

15 vastausta artikkeliin “Skanska Infra ostaa Soraset Yhtiöt”

  1. Hyvä ajoitus Sorasetin pojilta. Kun kansallinen säästökuuri alkaa, infra-ala on suurimpia kärsijöitä. Vielä sai hyvän hinnan. Skanskan alaisuudessa setille käy kuin mullekin sen yritysostoksille. Eli kuihtuu pikkuhiljaa pois. Tämän vakuudeksi vanhat nyt rikastuneet johtajat jatkavat firmassa ilman mitään henkilökohtaista draivia ja keskittyvät seurusteluun.

    1. Uskon kuitenkin, että Soraset ja settiläiset antavat Skanskan infraan jotain sellaista, joka sinne jää hyötykäyttöön. Resurssit, osaaminen, kulttuuri jne. Se että nimi saattaa häipyä, ei merkkaa niin paljoa.

        1. tää on mukava palsta kun täällä saa nimettömänä kertoa mitä vain. jatkan itsekin samalla linjalla. miettikää kuitenkin nk. ”faktojanne”…

          1. Kyllähän täällä on rivien välistä luettavissa kirjoittajien taustat.

            Veikkaanpa että tämä ei ole ainoa yrityskauppa mitä lähiaikoina tulee tapahtumaan. Rakennusmarkkinat pikkuhiljaa lienee siirtyvät isojen käsiin Ruotsin malliin.
            En yhtään ihmettelisi, jollei NCC tai PEAB tähyilisi samalla tavalla keskisuurten liikkeiden perään.

  2. Mihin toi kotimaisuus ja niin suomalainen periaate unohtui? Siitähän Soraset ylpeili NN oston yhteydessä. Eiköhän olisi aikaa jo puhua asioista oikeilla nimillä?!? Isoimman tilin teki yhtiön lakimies ja nauraa koukkuun menijöille.

    1. Tuli aikoinaan kommentoitua Sorasetin NN kauppaa näin kilpailevan yrityksen vinkkelistä. Saas nähdä alkaako taas sama raniittiin ”lähtijöiden” pahanolon tilitys kuten viimeksikin.

      Onnea ja menestystä pojille

  3. Pahanolon??? et kyllä ole mikään kilpailija alalla jos näin väärillä urilla olet. Moraaliton kyllä jos hyväksyt sellaisen toiminnan yritysmaailmassa.

      1. Näin Rakennuslehti 20.5.2010 kun Soraset osti Niska & Nyyssösen lakimies Aaro Liuksialan operaation seurauksena.

        ”Meidän mielestämme yhtiö on hyvä ja kauppahinta oli edullinen, joten lunastimme muut osakkaat ulos”, Liuksiala kommentoi. ”Yhtiö oli menossa pääomasijoittajalle, jotka yleensä pilkkovat ja myyvät yrityksen, kun Alex-kiinteistöt piti tärkeänä, että yritys säilyy ja pysyy kotimaisena.”

        Liuksialan mukaan neuvottelut Soraset Yhtiöiden kanssa johtivat kauppaan, jossa lopputuloksena syntyy yrittäjävetoinen, vahva keskisuuri yritys, jollaisia Suomessa pitäisi olla enemmän. Samalla estettiin yrityksen päätyminen ulkomaiseen omistukseen.”

        Ei kai tuollaisia lausumia lukiessaan voi kuin muistella vanhaa vitsiä: mitä eroa on juristilla ja kaljakorilla.

  4. Jaa täällähän on tuttuja.
    Hyvä että nuo isot ostaa pieniä jaloista pois pyörimästä. Tässä nähdään kuinka voi tienata muullakin tavalla kuin lottoamalla.
    Skanskan rahoittamia miljonäärejä on Suomessa jo useita. Täällä on muutamalla muullakin isolla yrityksellä paha olla ja lapiot tyhjinä. Alkakaa hyvät yrittäjät jo seurustella tulevien suuromistajienne kanssa. Isot maksaa hyvin esim markkinaosuuksista, jolla yleensä on merkitystä vain makeisbusineksessa

  5. Höh! Laskut maksamatta ja työt seis, aikaa kuluu ja viivästyskorot juoksee. Tämä oli pakkomyyntiä, miksi myyntihinta on salainen? ja sitten se kotimainen-suomalainen-kotimainen höpötys v2009!!!

    Et ole kilpailija, vaan yksi noista vedätetyistä.

    1. Niin kuin sanoin. Rivien välistä pystyy lukemaan. Eikä tarvitse edes mennä sinne väliin. Se siittä

      Joka tapauksessa mielenkiintoista nähdä mikä on seuraava yrityskauppa infra-alalla

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat