Koja sai kymmenien miljoonien laivailmastointitilauksen

Saksalainen Meyer Werft GmbH -laivatelakka on valinnut Koja Oy:n kahden jättiristeilijänsä ilmastointijärjestelmien toimittajaksi. Kojan toimitus sisältää alusten ilmastointijärjestelmien perus- ja 3D-suunnittelun, kaikki ilmastointilaitteet sekä sähkö- ja automaatiosuunnittelun. Tilaus sisältää myös option kahden muun suuraluksen ilmastoinneista. Alukset rakennetaan Royal Caribbean Cruise Linelle. Kauppa on Kojan historian suurin.

Saksalainen Meyer Werft GmbH -laivatelakka on valinnut Koja Oy:n kahden jättiristeilijänsä ilmastointijärjestelmien toimittajaksi. Kojan toimitus sisältää alusten ilmastointijärjestelmien perus- ja 3D-suunnittelun, kaikki ilmastointilaitteet sekä sähkö- ja automaatiosuunnittelun. Tilaus sisältää myös option kahden muun suuraluksen ilmastoinneista. Alukset rakennetaan Royal Caribbean Cruise Linelle. Kauppa on Kojan historian suurin.

Yhden jättiristeilijänpituus on 350 metriä, ja siihen mahtuu 4 200 matkustajaa. Alukset kootaan Meyer Werftin laivatelakalla Saksan Papenburgissa.

Koja on strategiansa mukaisesti panostanut vahvasti energiatehokkuuteen, joka oli saksalaisille sekä varustamolle ratkaiseva tekijä ilmastointitoimittajan valinnassa. Kojan valintaa puolsivat myös referenssit suurten risteilyalusten ilmastointitekniikan toimittajana.

”Tavoitteenamme on olla maailman johtava energiatehokkaiden ilmastointijärjestelmien toimittaja”, Koja Oy:n toimitusjohtaja Matti Sippola toteaa.

Tilauksen merkittävät komponentit valmistetaan Kojan Jalasjärven tehtaalla. Suunnittelutyö tehdään valtaosin 3D:nä Tampereella. Työllistävä vaikutus jatkuu vuoteen 2015 ja optioiden osalta aina vuoteen 2017 asti.

Jalansija Saksan markkinoille

Meyer Werft on yksi maailman suurimmista ja moderneimmista telakoista. Kaupalla on Kojalle suuri merkitys päänavauksena Saksan markkinoille.

”Tilaus on osoitus siitä, että ilmastointijärjestelmiemme energiatehokkuus ja tilankäyttö on maailman huippuluokkaa”, Koja Marinen johtaja Esko Nousiainen toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Koja sai kymmenien miljoonien laivailmastointitilauksen”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi