Arkkitehtitoimisto JKMM voitti OP-Pohjolan Vallilan toimitilojen suunnittelukilpailun

OP-Pohjola-ryhmän Helsingin Vallilan toimitilojen suunnittelijaksi on valittu Arkkitehtitoimisto JKMM Oy ehdotuksellaan ”Siivet”. Toukokuun lopussa julkistettuun, Teollisuuskadun uudisrakennuksen ja kadun puoleisen julkisivun modernisoinnista järjestettyyn  suunnittelukilpailuun oli kutsuttu viisi arkkitehtitoimistoa. Toimistotiloja rakennetaan ja saneerataan yhteensä noin 60 000 neliömetriä. Vallilan korttelin uudistustyö saadaan päätökseen vuoden 2015 loppuun mennessä.

OP-Pohjola-ryhmän Helsingin Vallilan toimitilojen suunnittelijaksi on valittu Arkkitehtitoimisto JKMM Oy ehdotuksellaan ”Siivet”. Toukokuun lopussa julkistettuun, Teollisuuskadun uudisrakennuksen ja kadun puoleisen julkisivun modernisoinnista järjestettyyn  suunnittelukilpailuun oli kutsuttu viisi arkkitehtitoimistoa. Toimistotiloja rakennetaan ja saneerataan yhteensä noin 60 000 neliömetriä. Vallilan korttelin uudistustyö saadaan päätökseen vuoden 2015 loppuun mennessä.

image

Palkintolautakunta kehuu JKMM:n ehdotusta voimakkaasta arkkitehtonisesta karaktääristä. Lautakunnan mukaan uudisrakennus luo dynaamisen, toiminnallisesti hyvän ja vahvasti ajassa olevan uuden ilmeen korttelille ja korostaa OP-Pohjolan näkyvyyttä Teollisuuskadun maisemassa.

Palkintolautakunnan puheenjohtaja, OP-Pohjolan hallintojohtaja Heikki Vitie luonnehtii kilpailuehdotusta monipuoliseksi ja hyvin kehityskelpoiseksi.

”Kaupunkikuvassa uudisrakennus täydentää rohkeasti ja itsenäisesti ympäristöään, mutta toisaalta sisätilojensa kautta ehdotus sitoutuu vahvasti jo olemassa olevaan korttelikokonaisuuteen. Tämä on särmikäs ratkaisu, jonka voima on sen omaperäisessä ja vahvassa arkkitehtoniassa”, Vitie sanoo.

”Ehdotuksessa myös korostuu OP-Pohjolan sitoutuminen suomalaisuuteen, paikallisuuteen, pysyvyyteen sekä kotimaisiin rakennusmateriaaleihin. Se on erinomainen pohja korttelisuunnitelmien jatkotyöstölle.”

Kilpailun palkintolautakuntaan kuului edustajia OP-Pohjolan lisäksi muun muassa Helsingin kaupungilta.

Uudisrakennusten ja saneerausten valmistuttua OP-Pohjolan Vallilan tiloihin sijoittuu arviolta 3 300 toimihenkilöä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Arkkitehtitoimisto JKMM voitti OP-Pohjolan Vallilan toimitilojen suunnittelukilpailun”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi