Kokeile kuukausi maksutta

Liikenneviraston pääjohtaja: Ratahankkeita on liikaa

Suomessa on Liikenneviraston pääjohtajan Juhani Tervalan mukaan kiusallisen paljon ratahankkeita. Tervala sanoo STT:lle, että hankkeiden kaavavaraukset haittaavat rakentamista.

Suomessa on Liikenneviraston pääjohtajan Juhani Tervalan mukaan kiusallisen paljon ratahankkeita. Tervala sanoo STT:lle, että hankkeiden kaavavaraukset haittaavat rakentamista.

Tervala kuitenkin korostaa, että raiteita tarvitaan lisää ja nykyistä rataverkkoa on sähköistettävä.

Uusista ratahankkeista hän pitää tärkeinä Helsingin pisararataa, pääradan kulkua lentoaseman kautta ja rantaradan oikaisua Lohjan kautta.

Kokonaan uusi rata tulee Tervalan mukaan kyseeseen Lapissa. Kaivosteollisuus ratkaisee, mikä pohjoisen suunnitelmista voisi toteutua.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Liikenneviraston pääjohtaja: Ratahankkeita on liikaa”

  1. No,korjaisivat alkuun edes sen yhden raiteen kuntoon ennenkuin haaveilevat toisesta raiteesta.Meno junissa on kuin pottupellossa traktorilla ajoa.Ruottissa pitkään asuneena,voin todeta Suomen olevan ratojen kehitysmaa.Vai eikö virkamiehet yksinkertaisesti tiedä,missä kunnossa radat ovat vai onko osaaminen virkamiehillä hukassa?

  2. eikos se asia ole vähän toisin päin, jos meinaa tässä maassa tehdä rataverkon suhteen parannuksia ja kaksoisraiteistamista, niin tulee ratojen maastokäytävät varata hyvissä ajoin, ettei kaupunkin ja kuntien holtiton tonttipolitiikka blokkaa julkisen liikenteen kehittämistä täysin. Edelliseen kommenttiin sanoisin, että kyllä ainakin tutkimustyötä on ratojen kunnon tutkimisen suhteen tehty huomattavasti ja varmasti piakkoin on pakko ratojen kunnostamisen alkaa. Itse toivoisin jopa lisää rahaa rataverkon kunnostamiseen ja kehittämiseen.

Vastaa