Kokeile kuukausi maksutta

Seinäjoki purki uuden pääkirjaston pääurakkasopimuksen

Seinäjoen kaupunki on purkanut Rakennusliike Timo Nyyssölä Oy:n kanssa tehdyn sopimuksen kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston rakentamisen pääurakasta. Syynä sopimuksen purkuun on rakennusliikkeen kyvyttömyys saattaa vastuullaan oleva rakennusurakka loppuun pääurakoitsijan velvollisuuksin. Rakennustyömaa on siirtynyt rakennuttajan haltuun sopimuksen purkautumishetkellä.

Seinäjoen kaupunki on purkanut Rakennusliike Timo Nyyssölä Oy:n kanssa tehdyn sopimuksen kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston rakentamisen pääurakasta. Syynä sopimuksen purkuun on rakennusliikkeen kyvyttömyys saattaa vastuullaan oleva rakennusurakka loppuun pääurakoitsijan velvollisuuksin. Rakennustyömaa on siirtynyt rakennuttajan haltuun sopimuksen purkautumishetkellä.

Kuuntele juttu

Ilkka-lehden mukaan valtaosa aliurakoitsijoista lopetti työnsä torstaina 19. tammikuuta maksamattomien saatavien vuoksi.

Seinäjoen kaupunki aikoo päättää kirjastohankkeen loppuunsaattamisen menettelyistä pikaisesti haltuunottomenettelyyn kuuluvien toimenpiteiden jälkeen. Työmaan toimintaa pyritään jatkamaan välittömästi ja tavoitteena on saattaa työmaa loppuun voimassa olevan aikataulun ja budjetin mukaisesti.

Seinäjoen kaupungin lakimies Jari Jokinen totesi Ylen verkkouutisille antamassaan haastattelussa, että sopimuksen purkumenettely mahdollistaa töiden jatkamisen pikaisesti.

Seinäjoen uuden pääkirjaston rakentaminen alkoi keväällä 2010, ja sen oli tarkoitus valmistua helmikuussa 2012.

Kirjaston rakennusbudjetti on 9,76 miljoonaa euroa. Jokinen arvioi Ylelle, että sopimuksen purku lisää kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston rakentamisen kokonaiskustannuksia.  Lähtökohtaisesti pääurakoitsija kuitenkin vastaa lisäkustannuksista.

Ylen uutinen aiheesta löytyy tästä. Ilkka-lehden aliurakoitsijoita koskeva uutinen puolestaan löytyy tästä.

Vastaavankaltainen tapaus on sattunut myös Äänekoskella, missä kaupunki purki Telakkakoulun peruskorjausurakkaa koskevan sopimuksensa Rakennusliike Porrokki Oy:n kanssa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Seinäjoki purki uuden pääkirjaston pääurakkasopimuksen”

 1. No niin. Luulen että näitä tulee olemaan lisää jatkossakin. Ainakin täällä etelässä samanlaisia elkeitä. Kassavaje vai mikä lie vaivaa näitä nyyssölän tapaisia. Älkää aliurakoitsijat tehkö jos laskut jatkuvasti myöhässä.

 2. TAPAUS ÄÄNEKOSKI 19 PÄIVÄ TAMMIKUUTA

  Kovin suurella porukalla,
  yli neljäkymmentä henkilöä hoitaa asiaa ja vielä äänestysmenetelmin, miten siihen soveltuisikaan enää ”synergia” etenkään se sanallisuus päättäjien keskinäiseksi sovittelijaksi, sillä kovasti noin suuren henkilöstömäärän kyseessä ollen, ei sellaista järjestöä, että siellä yksimielisyys minkään asian kyseessä ollen kovin pitkään säilyy.

  Siellä missä asioista päättävät henkilöt eivät sovi yhteen
  ja asioita äänestäen ratkotaan, siten menetellen, miten silloin asioita hoidetaan mitenkään oikein – aika usein sellaiset päätökset aiheuttavat kaupungin kokonaisuuden toiminnalle haittaa.

  v. 2012 – Heikki Penttinen, Äänekoski

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat