Kokeile kuukausi maksutta

Valitukset Tampereen ratapihan päälle tulevasta kannesta kaatuivat

Tampereen suunnitelma rakentaa kansi ratapihan päälle ei ole lainvastainen, katsoo Hämeenlinnan hallinto-oikeus. Hallinto-oikeus hylkäsi valitukset kantta koskevasta asemakaavasta, jonka Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi viime kesäkuussa.

Tampereen suunnitelma rakentaa kansi ratapihan päälle ei ole lainvastainen, katsoo Hämeenlinnan hallinto-oikeus. Hallinto-oikeus hylkäsi valitukset kantta koskevasta asemakaavasta, jonka Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi viime kesäkuussa.

Katetun ratapihan päälle on tarkoitus rakentaa keskusareena, josta tulisi muun muassa Tampereen jääkiekon keskuspaikka. Kannelle suunnitellaan myös toimisto- ja liiketilaa. Koko alueen pinta-ala on noin viisi hehtaaria.

Hallinto-oikeuden mukaan kaavamuutoksen vaikutuksia kaupunkikuvaan on selvitetty riittävästi. Päätös kaavasta ei myöskään syntynyt virheellisessä järjestyksessä.

Asemakaavasta valittivat Pirkanmaan perinnepoliittinen yhdistys, suunnitellun kannen vieressä sijaitseva asuintaloyhtiö sekä seitsemän yksityishenkilöä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Valitukset Tampereen ratapihan päälle tulevasta kannesta kaatuivat”

  1. Pitäisiköhän tällaisille valituksille laittaa jokin maksu, jonka saisi sitten takaisin jos valitus katsotaan aiheelliseksi?
    Voisi vähentää aikapaljon ns. kaikkeavastustavien möykkäystä.

    1. ”Pitäisiköhän tällaisille valituksille laittaa jokin maksu, jonka saisi sitten takaisin jos valitus katsotaan aiheelliseksi?
      Voisi vähentää aikapaljon ns. kaikkeavastustavien möykkäystä.”

      Voisi toimia paremmin toisinpäin. Eli niin päin, että rakennusfirma maksaa vaikkapa promillen projektin kokonaissuuruudesta johonkin paikalliseen hyväntekeväisyyskohteeseen tai naapureille, JOS ei tule yhtään valitusta. Sellainen voisi kannustaa olemaan jättämättä turhia valituksia. Aiheelliset valitukset ovat asia erikseen. Niitä on syytäkin jättää.

    2. Ei kai valitukset ole ongelma, mutta (arvaamattoman) pitkät käsittelyajat on. Koskee myös lupien käsittelyä.

  2. Setämies, demokratia ei ole maksullista.

    Ottavat minuakin päähän turhat kaavavalitukset, jotka hidastavat projekteja, mutta eipä voi mitään…

  3. Näistä valittajien maksuista on puhuttu jo vuosia, mutta onneksi ne eivät ole johtaneet mihinkään.

    Kansalaisilla pitää olla vapaa oikeus valittaa, vai annettaisiinko sekin oikeus vain joillekin määrätyille tahoille, kuten rakentajillle? Ei Roomaakaan päivässä rakennettu!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat