Finndomo myi Sonkajärven tehtaan liiketoiminnan Omatalolle

Finndomo Oy on perjantaina 20. huhtikuuta allekirjoitetulla sopimuksella myynyt Sonkajärven tehtaan liiketoiminnan ja siihen liittyvät kiinteistöt Omatalo Oy:lle. Sonkajärven tehtaan liiketoiminta siirtyy välittömästi ja keskeytyksettä Omatalon nimiin. Samalla Omatalo Oy:n omistajiksi tulevat Sinituote Oy, Sonkajärven kunta ja avainhenkilöt. Liiketoimintakaupan myötä Finndomon toimitusjohtaja Tapio Pitkänen jatkaa Omatalon toimitusjohtajana.

Finndomo Oy on perjantaina 20. huhtikuuta allekirjoitetulla sopimuksella myynyt Sonkajärven tehtaan liiketoiminnan ja siihen liittyvät kiinteistöt Omatalo Oy:lle. Sonkajärven tehtaan liiketoiminta siirtyy välittömästi ja keskeytyksettä Omatalon nimiin. Samalla Omatalo Oy:n omistajiksi tulevat Sinituote Oy, Sonkajärven kunta ja avainhenkilöt. Liiketoimintakaupan myötä Finndomon toimitusjohtaja Tapio Pitkänen jatkaa Omatalon toimitusjohtajana.

Toistaiseksi liiketoimintakauppa on kuitenkin vielä ehdollinen. Kauppa saa virallisen sinettinsä, kun Sonkajärven kunta ja Finndomon yhtiökokous on sen hyväksynyt sekä Pohjois-Savon käräjäoikeus on vahvistanut Finndomon yrityssaneerausmenettelyn. Käräjäoikeus aloitti Finndomon yrityssaneerausmenettelyn maaliskuun alussa.

Toteutuessaan liiketoimintakauppa varmistaa jokaisen, yhteensä lähes 250 asiakkaan Sonkajärven tehtaalta tilaaman talon toimitukset ja turvaa osaltaan noin sadan henkilön työn jatkumisen.

Finndomo jatkaa ratkaisun etsimistä muun muassa Hartolan talotehtaan toiminnalle.

Omatalo on tehnyt myyntiyhteistyötä Rautakeskon kanssa jo 40 vuotta. Omatalo ja Rautakesko panostavat jatkossakin Omatalo-talopakettien kehittämiseen.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Finndomo myi Sonkajärven tehtaan liiketoiminnan Omatalolle”

  1. Finndomo Oy:n kuralle ajaneet omistajat myyvät itselleen Finndomon ”kruununjalokiven” jolloin Finndomon tarun jatkuminen tulee mahdottomaksi ja se ajetaan konkurssiin. Kaikki tämä tehdään ilmeisesti lakipykälien mukaan ja käräjäoikeus tulee vahvistamaan järjestelyn. Viulut maksavat pienet suunnittelutoimistot, asennusurakoitsijat, tavarantoimittajat, työntekijät ym. joiden saaamiset Finndomon jäämistöltä lakaistaan viemäriin. Reilua eiks jee.

Jätä kommentti