Virolainen Aeroc ostaa Jämerä-kivitalojen talonrakennusliiketoiminnan

Jämerä-kivitalot Oy myy talonrakennusliiketoimintansa virolaiselle Aeroc Groupille. Liiketoimintakaupasta on 22. toukokuuta tehty aiesopimus ja lopullisen kaupan on määrä toteutua kesäkuun 2012 puoliväliin mennessä. Sopimuksen myötä Jämerä-kivitalojen koko henkilöstö siirtyy uuden työnantajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Jämerä-kivitalojen tanskalainen emoyhtiö H+H International A/S kertoi jo marraskuussa aikeistaan luopua Jämerän talonrakennusliiketoiminnasta.

Jämerä-kivitalot Oy myy talonrakennusliiketoimintansa virolaiselle Aeroc Groupille. Liiketoimintakaupasta on 22. toukokuuta tehty aiesopimus ja lopullisen kaupan on määrä toteutua kesäkuun 2012 puoliväliin mennessä. Sopimuksen myötä Jämerä-kivitalojen koko henkilöstö siirtyy uuden työnantajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Jämerä-kivitalojen tanskalainen emoyhtiö H+H International A/S kertoi jo marraskuussa aikeistaan luopua Jämerän talonrakennusliiketoiminnasta.

Liiketoimintakaupan yhteydessä H+H International A/S on solminut yhteistyösopimuksen Aerocin kanssa. Jatkossa H+H Finland Oy toimittaa Ikaalisten tehtaaltaan kevytbetonituotteita Aerocille siirtyvälle Jämerän talonrakennustoiminnalle Suomessa sekä vastaavasti Aeroc toimittaa kevytbetonituotteita H+H:n myyntiyhtiöille Pohjoismaissa.

Aerocilla on ennestään kevytbetoniin perustuvaa talonrakennustoimintaa Pohjoismaissa, Baltiassa ja läntisen Venäjän alueella. Aeroc on myös kevytbetonituotteiden, kuten harkkojen ja elementtien valmistaja. Yhtiöllä on tehtaat sekä Virossa että Latviassa.

H+H irtautuu talonrakennustoiminnasta

Tanskalaisen H+H-konsernin ydinliiketoimintaa on kevytbetonisten harkkojen, palkkien ja elementtien tuotanto rakennusteollisuuden tarpeisiin. Yhtiö toimii kahdessatoista Euroopan maassa.

Suomessa H+H:lla on Ikaalisissa tehdas, joka toimittaa Siporex-tuotemerkillä kevytbetonituotteita paitsi Jämerälle myös teollisuus- ja korjausrakentamiseen sekä suuriin projektitoimituksiin. Suomesta myös viedään Siporex-tuotteita muihin maihin, erityisesti Ruotsiin.

Liiketoimintakaupan myötä H+H irtautuu pientalojen rakennusliiketoiminnasta ja keskittyy ydinliiketoimintaansa rakennusteollisuuden materiaalitoimittajana.
 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Virolainen Aeroc ostaa Jämerä-kivitalojen talonrakennusliiketoiminnan”

Jätä kommentti