Yle: Vuokattiin rakennetaan Angry Birds -aktiviteettipuisto

Sotkamon Vuokatissa avautuu joulukuussa 4 000 neliömetrin kokoinen Angry Birds -puisto. Puisto rakennetaan Incapin 8 700 kokoiseen teollisuusrakennukseen. Maailman suurimman Angry Birds -puiston rakentaminen maksaa noin kaksi miljoonaa euroa. Puiston toimintaa pyörittää Vuokatti SuperPark Oy. Asiasta kertoi Yle Kainuu.

Sotkamon Vuokatissa avautuu joulukuussa 4 000 neliömetrin kokoinen Angry Birds -puisto. Puisto rakennetaan Incapin 8 700 kokoiseen teollisuusrakennukseen. Maailman suurimman Angry Birds -puiston rakentaminen maksaa noin kaksi miljoonaa euroa. Puiston toimintaa pyörittää Vuokatti SuperPark Oy. Asiasta kertoi Yle Kainuu.

Angry Birds -puiston lisäksi rakennukseen tulee Pelimaailma eri urheilulajien kokeiluun sekä muun muassa skeittaamiseen ja BMX-pyöräilyyn soveltuva Freestyle House.

Hankkeeseen osallistuvat Vuokatti Superparkin ohella Holiday Club Resorts, Angry Birdsin kehittäjä Rovio Entertainment sekä liikunta- ja leikkipaikkavälineiden valmistaja Lappset Group. Hanketta tukevat myös Sotkamon kunta, Incap sekä Kainuun ELY-keskus.

Incapin tehdaskiinteistö on rakennettu useassa vaiheessa vuosina 1978–2001. Kiinteistö jäi tyhjilleen vuonna 2010, jolloin yhtiö keskitti Euroopassa sijaitsevan elektroniikkavalmistuksensa Viroon. Sotkamon kunta on jo aiemmin myöntänyt poikkeusluvan, jolla kiinteistöä voidaan käyttää muuhunkin kuin tuotannolliseen toimintaan.

Ylen uutinen aiheesta löytyy tästä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Yle: Vuokattiin rakennetaan Angry Birds -aktiviteettipuisto”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat