Neapon moduulikerrostalo valmistui Helsingin Myllypurossa

Neapon valmistama 5-kerroksinen moduulikerrostalo on valmistunut ja vastaanottanut asukkaansa Helsingin Myllypuron osoitteessa Kivensilmänkuja 6. Kerrostalo on koottu kokonaisen asunnon kokoisista moduuleista, jotka ovat saaneet jo tehtaalla valmiit sisäpinnat, kiinteät kalusteet, vesi- ja sähköputket sekä valaisinliitännät. Moduulit on kuljetettu tontille erikoiskuljetuksena ja nostettu kerros kerrokselta paikoilleen autonosturin avulla.

Neapon valmistama 5-kerroksinen moduulikerrostalo on valmistunut ja vastaanottanut asukkaansa Helsingin Myllypuron osoitteessa Kivensilmänkuja 6. Kerrostalo on koottu kokonaisen asunnon kokoisista moduuleista, jotka ovat saaneet jo tehtaalla valmiit sisäpinnat, kiinteät kalusteet, vesi- ja sähköputket sekä valaisinliitännät. Moduulit on kuljetettu tontille erikoiskuljetuksena ja nostettu kerros kerrokselta paikoilleen autonosturin avulla.

image

”Asennamme yhden kerroksen aina kerralla, siihen menee työpäivän verran aikaa. Suurin työ on tehty jo asuntotehtaalla”, Neapon projektijohtaja Esa Marttila kertoo.

TA-Asumisoikeus Oy:n rakennuttamassa ja Arkkitehtitoimisto Hedman & Matomäen suunnittelemassa asumisoikeustalossa on 38 asuntoa, joista suurimmat ovat pinta-alaltaan 73 neliömetriä. Asunnot edustavat Ara-tuotantoa. Kohde on myös osa Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaa, jossa etsitään keinoja tehdä monipuolista ja moni-ilmeistä kaupunkia.

Vuonna 2007 perustetun Neapon juuret ovat laivanrakennusteollisuudessa, jossa sillä on vuosikymmenten kokemus moduuli- ja teräskennorakentamisesta. Yhtiön modulaarinen rakennusmenetelmä perustuu Fixcel-teräskennoon, joka on äärimmäisen lujaa ja samalla kuitenkin kevyttä materiaalia.

”Pystymme rakentamaan hyvinkin vaativille tonteille, joihin ei perinteisin menetelmin pystytä rakentamaan”, Marttila toteaa.

Suomessa modulaarista kerrostalorakentamista ei ole ennen Neapoa juuri tehty. Sen sijaan esimerkiksi Isosta-Britanniasta löytyy kymmeniä kerrostaloja, jotka on tehty moduuleista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Neapon moduulikerrostalo valmistui Helsingin Myllypurossa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat