YIT laajentaa Siperiaan – yhtiö osti tontin 890 asunnolle

YIT-konsernin venäläinen tytäryhtiö YIT Uralstroi on ostanut 3,16 hehtaarin tontin Tjumenin kaupungista, Venäjältä. Tontilla käynnistetään asuinkorttelin rakentaminen vuonna 2013. Kortteliin valmistuu yhteensä kuusi 18-kerroksista taloa, joihin on suunniteltu kaikkiaan 890 asuntoa. Kokonaisuudessaan YIT rakentaa tontille yli
40 000 asuinneliötä sekä noin 2 300 neliötä muita tiloja. Hankkeen myötä YIT:n Venäjän asuinrakentaminen laajenee Länsi-Siperiaan.

YIT-konsernin venäläinen tytäryhtiö YIT Uralstroi on ostanut 3,16 hehtaarin tontin Tjumenin kaupungista, Venäjältä. Tontilla käynnistetään asuinkorttelin rakentaminen vuonna 2013. Kortteliin valmistuu yhteensä kuusi 18-kerroksista taloa, joihin on suunniteltu kaikkiaan 890 asuntoa. Kokonaisuudessaan YIT rakentaa tontille yli
40 000 asuinneliötä sekä noin 2 300 neliötä muita tiloja. Hankkeen myötä YIT:n Venäjän asuinrakentaminen laajenee Länsi-Siperiaan.

”YIT on toiminut Venäjän markkinoilla jo yli 50 vuotta, ja olemme toteuttaneet Länsi-Siperiassa aiemmin öljy- ja kaasualan projekteja. YIT:llä on aiemmin ollut Tjumenissa myös oma edustusto. Nyt palaamme kaupunkiin rakentamaan asuntoja. Uskon, että aiempi kokemuksemme edesauttaa uusien projektien menestyksellistä toteuttamista”, kertoo Fjodor Voropajev, YIT:n maantieteellisen toiminta-alueen laajentamisesta Uralin alueella vastaava kehitysjohtaja.

YIT:n tontti sijaitsee Tjumenin Dom oborony -kaupunginosassa. Rakennettavan asuinkorttelin läheisyydessä on useita supermarketteja, päivittäistavarakauppoja, kouluja, päiväkoteja sekä päivittäispalveluja tarjoavia liikkeitä. Lähialueella sijaitseva Zatjumenskin puistoalue on paikallisten asukkaiden suosittu vapaa-ajanviettopaikka. Tontti sijoittuu hyvien kulkuyhteyksien päähän muun muassa kaupungin keskustasta ja lentokentästä.

Maakaasu- ja öljyvaroistaan kuuluisa Tjumenin alue sijaitsee Länsi-Siperiassa noin 2 000 kilometrin päässä Moskovasta. Tjumenin kaupungissa on lähes 700 000 asukasta. Kaupungissa toimii useita länsimaisia yrityksiä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT laajentaa Siperiaan – yhtiö osti tontin 890 asunnolle”

Vastaa