Kokeile kuukausi maksutta

Crusellin silta Helsingissä on valittu vuoden sillaksi

Vuonna 2011 valmistunut Crusellin silta on valittu vuoden sillaksi Infra 2013 -tapahtumassa Helsingissä. Tuomariston puheenjohtaja Timo Tirkkonen Liikennevirastosta perusteli valintaa kehumalla vinoköysisillan tasapainoista kokonaisuutta.

Vuonna 2011 valmistunut Crusellin silta on valittu vuoden sillaksi Infra 2013 -tapahtumassa Helsingissä. Tuomariston puheenjohtaja Timo Tirkkonen Liikennevirastosta perusteli valintaa kehumalla vinoköysisillan tasapainoista kokonaisuutta.

Kuuntele juttu

image

Crusellin silta yhdistää Helsingin Jätkäsaaren reunan Ruoholahteen. Silta sijoittuu täysin kaupunkimaiseen ympäristöön, joka on varattu kokonaan asuntorakentamiselle. Se on kaksiaukkoinen, epäsymmetrinen vinoköysisilta, jonka jännemitat ovat 92,0 + 51,5 metriä ja hyötyleveys on 24,8 metriä.

Tuomaristo kehui siltaa paikalleen kaupunki- ja satamaympäristöön hyvin sopivaksi maamerkiksi, joka ei ole liian hallitseva. Crusellin sillassa kannen poikittaisten liittopalkkien ja pituussuuntaisen jännitetyn rakenteen yhdistäminen on mielenkiintoinen tekninen ratkaisu. Sillan perustukset ja suuri paalumäärä ovat myös olleet haasteellisia toteuttaa.

Tuomariston mukaan Crusellin sillan toteuttamisessa uraauurtavaa on ollut tietomallintamisen laaja hyväksikäyttö. Sillan piirustukset tuotettiin tietomallipohjaisesti, ja mallia käytettiin laajasti hyödyksi rakentamisen eri vaiheissa.

Suomen Rakennusinsinöörien Liiton RIL:n sillat ja erikoisrakenteet -tekniikkaryhmä etsi palkittavaksi siltaa, joka edustaa korkealuokkaista ja laadukasta suomalaista sillansuunnittelu- ja sillanrakennusosaamista ja on edistänyt suomalaista siltakulttuuria. Tänä vuonna teemana olivat vuosina 2008-2012 valmistuneet vesistösillat.

FAKTA:

  •     Tilaaja: Helsingin kaupunki            
  •     Rakennesuunnittelu: WSP Finland Oy               
  •     Mallinnus: WSP Finland Tekla Oyj:n ohjelmistolla
  •     Paalut ja teräsrakenteet: Rautaruukki Oyj
  •     Urakointi: Skanska Infra Oy              
  •     Kokonaisurakan hinta: n. 17,7 milj. euroa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Crusellin silta Helsingissä on valittu vuoden sillaksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat