Kokeile kuukausi maksutta

Tiedonjulkistamispalkinto Mari Vaattovaaralle

Kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara saa Helsingin yliopiston J.V. Snellman -tiedonjulkistamispalkinnon 2013. Palkinto myönnetään ansiokkaasta toiminnasta tieteellisen tiedon välittäjänä.

Kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara saa Helsingin yliopiston J.V. Snellman -tiedonjulkistamispalkinnon 2013. Palkinto myönnetään ansiokkaasta toiminnasta tieteellisen tiedon välittäjänä.

Kuuntele juttu

image

J.V. Snellman -palkinto jaetaan vuosittain Helsingin yliopiston vuosipäivänä. Palkintosumma on 6000 euroa.

Palkittavan Vaattovaaran erikoisalaa ovat kaupunkien rakenteellinen erilaistuminen, segregaatio, maahanmuutto, asuminen, maankäyttö ja kaavoitus sekä kaupunkitalouteen kytkeytyvät kilpailukykystrategiat. Hän on toteuttanut useita laajoja, myös kansainvälisesti merkittäviä tutkimusprojekteja, joiden ongelmanasettelu on noussut yhteiskunnallisista tietotarpeista.

Projektien tulokset ovat tuottaneet uutta, ajankohtaista tietoa muun muassa maakuntien, kaupunkien ja kaupunginosien tai lähiöiden suunnittelun tarpeisiin. Vaattovaara on ollut merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja osallistuessaan vilkkaasti julkiseen keskusteluun.

Palkinnon perusteluiden mukaan Mari Vaattovaara on lisännyt toiminnallaan koko tutkimusyhteisönsä vuorovaikutuksen mahdollisuuksia ja näkyvyyttä yhteiskunnallisen keskustelun areenoilla. Vaattovaaran toimintatapoja leimaa luottamuksen rakentaminen sekä monipuolisten yhteistyöverkostojen etsiminen. Vaattovaaran toiminta todistaa, että tutkimusta on mahdollista tehdä tieteellisesti tinkimättömästi ja samalla vastata polttavan ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tiedonjulkistamispalkinto Mari Vaattovaaralle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat