Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusliike U. Lipsanen saanut hyvin töitä – yhtiö lisää henkilöstöä

Pieksämäkeläisen Rakennusliike U. Lipsasen vuosi on käynnistynyt varsin hyvin heikosta taloustilanteesta huolimatta. Rakennusliike on juuri käynnistämässä paria yhtiön mittakaavassa merkittävän kokoista hanketta, minkä lisäksi yhtiöllä on jo työn alla useampia urakoita. Toimitusjohtaja Antti Lipsasen mukaan vuodesta näyttääkin muodostuvan kohtuullisen hyvä ja yhtiöllä on jopa tarve palkata lisää työvoimaa.

Pieksämäkeläisen Rakennusliike U. Lipsasen vuosi on käynnistynyt varsin hyvin heikosta taloustilanteesta huolimatta. Rakennusliike on juuri käynnistämässä paria yhtiön mittakaavassa merkittävän kokoista hanketta, minkä lisäksi yhtiöllä on jo työn alla useampia urakoita. Toimitusjohtaja Antti Lipsasen mukaan vuodesta näyttääkin muodostuvan kohtuullisen hyvä ja yhtiöllä on jopa tarve palkata lisää työvoimaa.

”Useiden urakoiden ansiosta työllisyystilanne on meillä nyt varsin hyvä. Oma henkilökunta on täystyöllistetty, joten haemmekin parhaillaan osaavaa ja ammattitaitoista henkilöstöä eri tehtäviin. Etenkin toimihenkilöpuolelle tarvitsisimme lisää väkeä”, Antti Lipsanen kertoo.

”Tämä vuosi näyttää kohtuulliselta. Tarjouksia on vielä lähdössä ja muutamia tarjouspyyntöjäkin odotellaan. Myös omana tuotantona toteutettavaksi suunniteltu kerrostalokohde odottaa vielä muutamaa ennakkovarausta ennen kuin kohteen rakentaminen voidaan aloittaa. Toivottavasti tämä kohde saadaan käyntiin vielä tänä vuonna.”

Kaksi koulua Keski-Suomeen

Tällä viikolla Rakennusliike U. Lipsanen käynnistää kahden koulun saneeraus- ja uudisrakennustyöt Keski-Suomessa.

Laukaalla kirkonkylän koulun ja keskuspäiväkodin uudisrakennuskohde sijoittuu nykyisen Laukaan koulukeskittymän yhteyteen. Vuoden kuluttua elokuussa valmistuvan uuden koulukiinteistön pinta-ala on 3 600 neliömetriä. Uudisrakennukseen tulee koulun opetustiloja, palvelukeittiö, ruokala sekä tilat kuuden hoitoryhmän keskuspäiväkodille. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 5 miljoonaa euroa.

Keuruulla käynnistyy puolestaan 1960-luvulla valmistuneen Haapamäen yhtenäiskoulun saneeraus. Vuoden kestävän työn yhteydessä uusitaan kaikki vesikattoa, ikkunoita ja talotekniikkaa myöten. Saneerattavaa tilaa on yhteensä noin 6 000 neliömetriä. Saneerauksen kustannukset ovat noin 4,2 miljoonaa euroa.

”Haapamäen yhtenäiskoulun työ tullaan tekemään vaiheittain, jolloin osa tiloista on koko ajan opetuskäytössä. Samassa rakennuksessa toimivat lisäksi jo aiemmin saneeratuissa tiloissa kaupunginkirjasto sekä keskuskeittiö, mikä tuo myös oman haasteensa koulun tilojen saneeraukseen”, Antti Lipsanen sanoo.

Viime vuonna toiminta supistui

Jätkäsaaressa on keväällä käynnistynyt 45 huoneistoa käsittävän Asunto Oy Helsingin Juutinraumankatu 6:n rakennustyöt. Rakennusliike U. Lipsanen vastaa kohteen perustusten ja rungon rakentamisesta sekä samaan konserniin kuuluva Lipa-Betoni Oy elementtien toimittamisesta. Myös samaan konserniin kuuluva Rakennus Oy Antti J. Ahola toimii puolestaan hankkeen pääurakoitsijana ja huolehtii kohteen sisäpuolisista töistä. Hankkeen kokonaislaajuus on noin 3 600 kerrosneliömetriä, ja sen kustannukset ovat kaikkiaan 8 miljoonaa euroa.

Nilsiän Tahkolle Lipsanen urakoi parhaillaan ravintolaa, ortodoksista kirkkoa sekä varastoa Tahko Tours Oy:lle. Rakennukset sijoittuvat Syvärijärven rannalle vuonna 2007 valmistuneen lomakylän yhteyteen. Pieksämäkeläisen arkkitehti Art Michaelin suunnittelemista rakennuksista tulee alueen tyyliin hirsirakenteiset. Tahkon kohde valmistuu varsin tiukalla aikataululla tulevaksi jouluksi.

Lisäksi Rakennusliike U. Lipsasella on parhaillaan työn alla muun muassa pian valmistuva Ponsse Oyj:n logistiikkakeskus Iisalmessa, syksyllä valmistuva Attendolle rakennettava Pappilanmäen hoivakoti Pieksämäellä sekä ensi vuonna valmistuva HOK-Elannon S-Market Nihtisilta Espoossa.

Rakennuslehden suurimmat -kyselyn mukaan Rakennusliike U. Lipsasen liikevaihto oli 16,7 miljoonaa euroa vuonna 2012. Liikevaihdosta hupeni yli kolmannes vuoteen 2011 verrattuna.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusliike U. Lipsanen saanut hyvin töitä – yhtiö lisää henkilöstöä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat