Kokeile kuukausi maksutta

Uuden lastensairaalan rakennuttaminen käynnistyi

Helsingin Meilahteen kaavaillun uuden lastensairaalan rakennushanke on saanut konkreettisen alkusysäyksen, kun sairaalan rakennuttaja Uuden Lastensairaalan Tuki -säätiö solmi 24. toukokuuta sopimuksen rakennuttamis- ja valvontatöistä Sweco PM Oy:n kanssa. Kyseessä on ensimmäinen sairaalan rakentamisesta tehty sopimus. Swecon työt alkavat välittömästi.

Helsingin Meilahteen kaavaillun uuden lastensairaalan rakennushanke on saanut konkreettisen alkusysäyksen, kun sairaalan rakennuttaja Uuden Lastensairaalan Tuki -säätiö solmi 24. toukokuuta sopimuksen rakennuttamis- ja valvontatöistä Sweco PM Oy:n kanssa. Kyseessä on ensimmäinen sairaalan rakentamisesta tehty sopimus. Swecon työt alkavat välittömästi.

”Sweco PM on systemaattisesti kehittänyt terveydenhuoltorakentamisen prosesseja projektinjohtaja Marko Yli-Rantalan johdolla, ja olemme kiinnittäneet tähän hankkeeseen hyvin kokeneen sairaalarakennuttamisen tiimin”, Sweco PM:n toimitusjohtaja Jyrki Keinänen kertoo.

”On tärkeää, että hanketta tehdään yhdessä alan osaavimpien tahojen kanssa, sillä tavoitteenamme on tehdä maailman paras lastensairaala”, säätiön hallituksen puheenjohtaja Anne Berner toteaa.

Hankkeen varsinaisten rakennustöiden arvioidaan pääsevän käynnistymään vuosien 2014 ja 2015 vaihteessa. Sairaala on tarkoitus luovuttaa käyttäjilleen Suomen itsenäistymisen 100-vuotisjuhlavuonna 2017.

”Sairaalalle on erittäin kireä aikataulu ja on tärkeää, että saamme kokoon toteutustiimin nopeasti. Seuraavana on vuorossa suunnittelijoiden valinta”, säätiön rakennustoimikunnan puheenjohtaja Mauri Niemi puolestaan sanoo.

Uusi lasten erikoissairaanhoitoon keskittyvä sairaala korvaa Lastenklinikan ja Lastenlinnan vanhentuneet tilat. Uuden sairaalan tarve on akuutti, sillä huippuluokan hoito ja historialliset, vanhat tilat eivät tue enää toisiaan. Sairaala rakennetaan yhtenä kokonaisuutena Meilahden sairaala-alueelle nykyisen Lastenklinikan ja Naistenklinikan väliselle alueelle.

Uuden lastensairaalan rakentaminen on mittava hanke, sillä sen kustannusarvio on noin 160 miljoonaa euroa ja sairaalan pinta-ala noin 40 000 neliötä. Hanke on poikkeuksellinen varainkeruun osalta. Hanketta rahoittavat Suomen Valtio ja HUS, mutta osa varoista kerätään Uusi Lastensairaala 2017 -tukiyhdistyksen kautta. Tukiyhdistyksen tavoitteena on kerätä lahjoituksina yhteensä 30 miljoonaa euroa. Anne Bernerin mukaan keräys on lähtenyt hyvin liikkeelle, mutta lisää kuitenkin tarvitaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uuden lastensairaalan rakennuttaminen käynnistyi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat