Kokeile kuukausi maksutta

YIT tuo kaupunkiasumiseen uuden Mini-asuntokonseptin

YIT on kehittänyt uudenlaisen tehokkaaseen tilankäyttöön ja asumisen eri toimintoihin mukautuvan Mini-asuntokonseptin. Mini-asunnot ovat pysyvään asumiseen tarkoitettuja pienasuntoja, jotka voi halutessaan ostaa täysin kalustettuna ja varustettuna huonekaluja myöten. Ensimmäiset konseptin mukaiset Mini-asunnot ovat tulossa Helsingin Hermanniin ja Lahden keskustaan.

YIT on kehittänyt uudenlaisen tehokkaaseen tilankäyttöön ja asumisen eri toimintoihin mukautuvan Mini-asuntokonseptin. Mini-asunnot ovat pysyvään asumiseen tarkoitettuja pienasuntoja, jotka voi halutessaan ostaa täysin kalustettuna ja varustettuna huonekaluja myöten. Ensimmäiset konseptin mukaiset Mini-asunnot ovat tulossa Helsingin Hermanniin ja Lahden keskustaan.

image

Mini-asunnot ovat pieniä omistusasuntoja yhden ja kahden hengen talouksille. Asuntojen koot vaihtelevat 26,5 neliön yksiöstä 35,5 neliön kaksioon. Mini-asuntojen suunnittelua on ohjannut tilaratkaisujen toimivuus. Konseptin lähtökohtana on se, että pienessäkin asunnossa pystyy tekemään mahdollisimman sujuvasti kaikki asumiseen liittyvät arjen ja vapaa-ajan toiminnot. Mini-asuntoja on tarkoitus rakentaa osana YIT Kotien kerrostalotuotantoa kaupunkien keskeisille paikoille ja hyvien liikenneyhteyksien sekä palvelujen äärelle.

”YIT:llä on pitkäaikainen kokemus kaupunkikeskustojen kehittämisestä, ja haluamme tuoda uusia ratkaisuja ja palveluja asumiseen. Pienten asuntojen uudistarjontaa ei juurikaan ole, joten tähän kysyntään YIT:n Mini tarjoaa uuden mallin”, YIT:n hankekehityspäällikkö Samuli Joki kertoo.  

Mini-asuntojen erityispiirteenä on asunnon mittojen mukaan suunniteltu sisustuspaketti, johon kuuluu kaikki huonekaluista ja tekstiileistä kodin elektroniikkaan ja astioihin. Kalusteiden ja säilytystilojen suunnittelussa on otettu asunnon pieni koko huomioon ja osassa huonekaluja on tilaa säästäviä ominaisuuksia.

Taustalla selvitystyö

Kaupungistumisen myötä asukasmäärät kasvavat ja erityisesti pienistä asunnoista on pulaa. Yhden hengen talouksien osuus Suomessa on tällä hetkellä jo noin 40 prosenttia. Helsingissä vastaava luku on 60 prosenttia.

Mini-asuntojen kehitystyön taustalla on YIT:n Gaudia Tutkimuksella syksyllä 2012 teettämä asiakastutkimus. Tutkimus toteutettiin ryhmähaastatteluina, joihin osallistui Helsingin ja Tampereen seudun yhden hengen talouksia.

”Selvitimme asiakastutkimuksella yhden hengen talouksien arvostuksia asunnon koon, toiminnallisuuden ja varustelun suhteen ja saimme hyviä tuloksia kehitystyömme tueksi. Esimerkiksi keittiön ja kylpyhuoneen hyvää varustelua ja asunnon riittäviä säilytystiloja arvostettiin”, Joki toteaa.

Helsingin Hermanniin tulevat Mini-asunnot ovat osa As Oy Helsingin Linnunrata -nimistä taloyhtiötä, jonka rakentaminen alkaa kesällä 2013. Mini-asunnot edustavat kuitenkin selkeää vähemmistöä Linnunradan asunnoista, joita taloyhtiöön tulee yhteensä 61.

Lahden keskustaan Rautatienkadulle rakennettavaan As Oy Lahden Marskiin on suunniteltu yhteensä 35 Mini-asuntoa, jotka kaikki ovat yksiöitä. Kohteen rakentaminen on tarkoitus aloittaa syksyllä 2013. Mini-asunnot muodostavat selvän enemmistön Marskin asunnoista, sillä taloyhtiöön tulee yhteensä 40 asuntoa.

YIT:n tavoitteena on laajentaa Mini-asuntojen tarjontaa kaikkiin Suomen kasvukeskuksiin.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “YIT tuo kaupunkiasumiseen uuden Mini-asuntokonseptin”

  1. Koska asunto on pieni, täytyy neliöhinnan olla huomattavasti suuremman kuin normaalisti samalla aluella. Onhan kyseessä uusi konsepti ja laatu maksaa aina hieman enemmän. Eli eiköhän näiden asuntojen omistajat pääse ylpeilemään ennätyskorkealla hinnalla.

  2. ”Ennustus”
    Aivan, ei näy ahneudelle loppua. Härskimmäksi vaan menee. Ihmiset ahdetaan kopperoihin kuten vuosisadan alussa oli hellahuoneita, joissa asui koko 5-7 henkinen perhe, ja joissa tapahtui kaikki toiminnot. Nukkuminen tapahtui vuoroissa. Huh, huh. Ai niin mutta ne on siis tarkoitettu sinkuille tai dinkeille, ookoo. Eihän täällä kohta enää muita olekaan ja viimeinen sammuttaa valot. Perheelliset ja keskiluokka on lopetettu ja /tai ajettu maanpakoon. Mistäs ne verotulot sitten tulee ?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat