Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus on 27. kesäkuuta päättänyt jatkaa Jyväskylään kaavaillun uuden sairaalarakennuksen suunnitteluyhteistyötä arkkitehtikonsortion JKMM/EGM kanssa. Siten KSSHP ei ryhdy kilpailuttamaan suunnittelun toista vaihetta. Päätöksen taustalla on se, että arkkitehtitoimistojen antamien lisäselvitysten mukaan hankkeen suunnittelu ei kokonaisuudessaan ylitä sovittuja kustannuksia.

Arkkitehdit lupaavat Jyväskylän sairaalan suunnittelukustannusten pysyvän aisoissa

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus on 27. kesäkuuta päättänyt jatkaa Jyväskylään kaavaillun uuden sairaalarakennuksen suunnitteluyhteistyötä arkkitehtikonsortion JKMM/EGM kanssa. Siten KSSHP ei ryhdy kilpailuttamaan suunnittelun toista vaihetta. Päätöksen taustalla on se, että arkkitehtitoimistojen antamien lisäselvitysten mukaan hankkeen suunnittelu ei kokonaisuudessaan ylitä sovittuja kustannuksia.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Viime viikolla KSSHP kertoi, että hankkeen suunnittelusta vastanneiden arkkitehtitoimistojen, suomalaisen JKMM Arkkitehtien ja hollantilaisen EGM:n, suunnittelutuntien määrä oli alkuvuonna ylittynyt merkittävästi siitä, mitä ne itse aiemmin olivat arvioineet. Arkkitehdit olivat käyttäneet tammi-toukokuun aikana suunnitteluun noin 5 800 tuntia, kun alkuperäinen arvio oli ollut, että suunnitteluun käytettäisiin noin 4 600 tuntia. Samalla arkkitehtien lasku oli kohonnut noin 667 000 euroon, kun sen oli alun perin arvioitu olevan noin 456 000 euroa.

JKMM ja EGM ovat nyt antaneet tarkentavan selvityksen myös toimistojen keskinäisestä työnjaosta, projektin organisoinnista ja ajankäytöstä. Selvitysten mukaan EGM saa konsultoinnista ja suunnittelusta maksimissaan 10 prosenttia ja JKMM:n arkkitehdit suunnittelevat uuden sairaalan pääosiltaan. Arkkitehti Teemu Kurkela (JKMM) toimii pääsuunnittelijana, johtaa suunnitteluprosessia ja on vastuussa suunnittelun koordinoinnista.

”Tarkistukset haluttiin, ja ne olivat välttämättömiä. Sairaanhoitopiirillä oli aito huoli siitä, että kustannukset tulisivat ylittymään. Olemme saaneet tarvittavan resurssiselvityksen ja työ etenee tilaajan määrittelyn mukaisesti”, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Leila Lindell sanoo.

Nyt KSSHP ilmoittaa, että Uusi sairaala -hankkeen luonnossuunnittelua koskeva sopimus laaditaan arkkitehtikonsortion JKMM/EGM kanssa ensi tilassa. Sopimus tuodaan sairaanhoitopiirin hallituksen hyväksyttäväksi. Sopimukseen tulee sisältää periaatteet, joilla voidaan varmistaa suunnittelutyön tehokas johtaminen ja suunnitteluryhmän työskentely työn taloudellisuuden ja tarkoituksenmukaisuuden varmistamiseksi. Erityisesti tulee varmistaa päällekkäisen työn ja aiheettomien käännöskustannusten välttäminen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Arkkitehdit lupaavat Jyväskylän sairaalan suunnittelukustannusten pysyvän aisoissa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi