Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen palkkasumman kasvuvauhti kiihtyi huhtikuussa

Rakentamisen palkkasumma kasvoi kuluvan vuoden huhtikuussa 5,3 prosenttia vuotta aiemmasta. Kasvuvauhti kiihtyi maaliskuusta, jolloin rakentamisen palkkasumma kasvoi tarkennettujen tietojen mukaan 2,8 prosenttia vuoden 2012 vastaavasta ajasta. Nämä tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista.

Rakentamisen palkkasumma kasvoi kuluvan vuoden huhtikuussa 5,3 prosenttia vuotta aiemmasta. Kasvuvauhti kiihtyi maaliskuusta, jolloin rakentamisen palkkasumma kasvoi tarkennettujen tietojen mukaan 2,8 prosenttia vuoden 2012 vastaavasta ajasta. Nämä tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista.

Tilastokeskuksen toimialaluokituksen (TOL 2008) mukaisista rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen palkkasumma kasvoi huhtikuussa 4,9 prosenttia vuoden takaisesta. Maa- ja vesirakentamisen palkkasumma puolestaan kasvoi 6,4 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan palkkasumma 5,3 prosenttia.

Kun tarkastellaan pidempää kolmen kuukauden jaksoa, rakentamisen palkkasumma kasvoi kuluvan vuoden helmi-huhtikuussa 3,9 prosenttia vuoden takaisesta. Rakentamisen palkkasumma kasvoi eri päätoimialoista toiseksi nopeimmin, ainoastaan yksityisen sektorin terveys- ja sosiaalipalveluissa palkkasumman kasvu oli rakentamista ripeämpää.

Työllisyys vaikuttaa palkkasummaan

Palkkasumma tarkoittaa yritysten maksamien bruttomääräisten palkkojen summaa. Palkkoihin sisällytetään kaikkien yrityksen palveluksessa olevien työntekijöiden rahamääräiset korvaukset kuukauden aikana tehdystä työstä. Palkat sisältävät kaikki työntekijöiltä kannettavat tuloverot ja sosiaaliturvamaksut sekä lisäksi erilaiset lisätyöt, bonukset ja lomarahat. Palkkaan eivät sen sijaan kuulu optiot, työn tekemiseen liittyvät kulut ja työnantajan sosiaaliturvamaksut.

Palkkasummaan vaikuttaa palkansaajien ansiotasossa tapahtuvien muutosten ohella myös työllisyyden muutokset.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen palkkasumman kasvuvauhti kiihtyi huhtikuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat