SRV Rakennus Oy on käynnistänyt oikeusprosessin Helsingin Kalliossa sijaitsevan entisen hotelli Auroran mittavan peruskorjaus- ja uudisrakennusurakan rakennuskustannuksista. Erimielisyyden arvo arvonlisäveroineen on noin 4,4 miljoonaa euroa.

SRV hakee miljoonakorvauksia Diakonissalaitoksen rakennushankkeesta

SRV Rakennus Oy on käynnistänyt oikeusprosessin Helsingin Kalliossa sijaitsevan entisen hotelli Auroran mittavan peruskorjaus- ja uudisrakennusurakan rakennuskustannuksista. Erimielisyyden arvo arvonlisäveroineen on noin 4,4 miljoonaa euroa.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

SRV:n oikeustoimien kohteena ovat Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön konserniin kuuluvat Auroratalo Oy ja HDL-Talot Oy. Ne toimivat tilaajina SRV:n projektinjohtourakassa.

Vuonna 1969 rakennettuun Aurorataloon toteutettiin mittava peruskorjaus ja laajennus. Hankkeen kustannuksiksi arvioitiin noin 19 miljoonaa euroa. Hankkeen laajuus oli 10 500 bruttoneliötä, josta laajennuksen osuus oli 2 550 neliötä. Auroratalossa on nyt 125 asuntoa, joista 72 on tuettua asumista ja 53 palveluasumista.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “SRV hakee miljoonakorvauksia Diakonissalaitoksen rakennushankkeesta”

 1. SRV:n malli:
  ”Innovatiiviseen hankekehitykseen ja tehokkaaseen projektinjohtototeutukseen perustuva SRV Malli tarjoaa testatut konseptit sekä oivaltavat uudet ratkaisut asiakkaidemme tarpeisiin. Läpinäkyvä yhteistyö kytkee eri osapuolet yhteisiin tavoitteisiin.”

  Viimeaikaisina referensseina Auroratalo, Primulan tehdas, Espoonkeskus, jne.

   1. Ahaa, eli SRV-malli ei käsittelekään ajallaan ja asianmukaisesti lisä- ja muutostöitä ?

    1. Urakkamudosta riippumatta projektipäällikön tehtävä on varmistaa että tilaaja / hankkeen johtoryhmä tietää mitä on tilaamassa.

     PJ malleissa tilaaja on turhan usein melko kevyellä organisaatiolla liikenteessä ja usein koko hankesuunnitelu on laiminlyöty.
     Kun voi startata ilman suunnittelua jää sitten miettimättä mihin rahat riittää.

     Jos laajuus tai taso muuttuu eikös kulut kuulu tilaajalle riippumatta siitä missä vaiheessa kustannusvaikuksista sovitaan tarkasti. Tässähän tulee kaikki lisätöiden kulut käsiteltyä omakustannushintaan, kun kaikki perusurakan ja lisätöiden laskut kulkee tilaajan kautta.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi