Kokeile kuukausi maksutta

Luonnonsuojelujärjestöt arvostelevat Oriveden kultakaivosta

Luonnonsuojelijat arvostelevat Oriveden kultakaivoksen toimintaa. Pirkanmaan luonnonsuojelupiirin ja Maan Ystävät -järjestön mukaan viranomaiset eivät ole valvoneet kaivosyhtiön tekemisiä riittävästi. 

Luonnonsuojelijat arvostelevat Oriveden kultakaivoksen toimintaa. Pirkanmaan luonnonsuojelupiirin ja Maan Ystävät -järjestön mukaan viranomaiset eivät ole valvoneet kaivosyhtiön tekemisiä riittävästi. 

Järjestöjen mukaan kaivoksen jätevedet ovat saattaneet sen alapuolisen Ala-Jalkajärven surkeaan kuntoon. Kultakaivoksen jätevesiä on niiden mukaan levinnyt myös Peräjärven kautta Näsijärven Paarlahteen.

Ala-Jalkajärven vedessä on luonnonsuojelujärjestöjen mukaan muun muassa huolestuttavia määriä terveydelle haitallista kadmiumia. Kaivosyhtiö pitäisi niiden mukaan pikaisesti velvoittaa saattamaan jätevesiensä käsittely kuntoon.

Pirkanmaan ely-keskuksesta kerrotaan, että Ala-Jalkajärven huono tila on tiedossa. Kaivosyhtiön uuteen ympäristölupaan on määrä liittää velvoite järven kunnostamisesta.

Oriveden kultakaivoksen omisti aiemmin Outokumpu, joka myi sen australialaiselle Dragon Mining -yhtiölle. Toiminnasta vastaa suomalainen tytäryhtiö Polar Mining. Oriveden kaivos suljettiin vuonna 2004, mutta louhinta aloitettiin uudelleen vuonna 2007.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Luonnonsuojelujärjestöt arvostelevat Oriveden kultakaivosta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat