Kokeile kuukausi maksutta

Pyhäjoella vaaditaan kansanäänestystä ydinvoimalasta

Pyhäjoella Pohjois-Pohjanmaalla vaaditaan neuvoa-antavaa kansanäänestystä Fennovoiman ydinvoimalasta. Ydinvoimayhtiö valmistelee Pyhäjoen Hanhikivelle venäläisen Rosatomin ydinvoimalaitoksen rakentamista.

Pyhäjoella Pohjois-Pohjanmaalla vaaditaan neuvoa-antavaa kansanäänestystä Fennovoiman ydinvoimalasta. Ydinvoimayhtiö valmistelee Pyhäjoen Hanhikivelle venäläisen Rosatomin ydinvoimalaitoksen rakentamista.

”Hanke on muuttunut merkittävästi niistä suunnitelmista, joiden perusteella sitä koskevat päätökset on tehty. Reaktoritoimittaja, laitoksen koko ja tyyppi sekä hankkeen ydintekninen osaaja ovat vaihtuneet”, Pro Hanhikivi ry:n Helena Maijala perustelee kansanäänestyksen tarvetta.

Maijalan mukaan kansalaisaloitteeseen tarvitaan vähintään 130 äänioikeutetun pyhäjokisen allekirjoitus. Tämä määrä on jo ylitetty.

”Jätämme aloitteen valtuustolle vielä syyskuun aikana. Vaadimme äänestyksen järjestämistä viipymättä.”

Pyhäjoella on jo kahdesti aiemmin vaadittu kansanäänestystä ydinvoimalasta.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Pyhäjoella vaaditaan kansanäänestystä ydinvoimalasta”

  1. Ydinvoimalan mahdolliset haitat koskevat paljon laajempaa aluetta kuin pelkkä Pyhäjoki. Hyödyt verotulojen muodossa jäävät kuitenkin enemmän paikallisiksi. Mielestäni tästä syystä kansanäänestyksen vaatiminen olisi ennemminkin muiden kuin Pyhäjokilaisten intresseissä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat