Kokeile kuukausi maksutta

Tengbom Eriksson Arkkitehdit voitti sairaalan arkkitehtikilpailun Kiinassa

Tengbom Eriksson Arkkitehdit on voittanut kansainvälisen arkkitehtikilpailun Kunshan Eastern Healthcare Center -sairaalan suunnittelusta Kunshanissa Kiinassa.

Tengbom Eriksson Arkkitehdit on voittanut kansainvälisen arkkitehtikilpailun Kunshan Eastern Healthcare Center -sairaalan suunnittelusta Kunshanissa Kiinassa.

image

Kunshan on kahden miljoonan asukkaan nopeasti kasvava kaupunki Shanghain länsipuolella. Kunshanin sairaala on massiivinen hanke, sillä sen laajuus on 180 000 neliömetriä. Esimerkiksi HUS:n Meilahden koko sairaala-alueen rakennusten laajuus on 160 000 huoneistoneliötä.

Sairaalan toteutus ei ole kuitenkaan vielä varmaa. ”Kaupungin johto tekee lopullisen hankintapäätöksen lähiviikkoina”, Tengbom Eriksson Arkkitehtien kilpailuryhmän vetäjä arkkitehti Patrick Eriksson kertoo.

Tengbom Erikssonin viime vuosien panostukset Kiinaan ovat tuottaneet muutenkin tulosta. Pääministeri Jyrki Kataisen ja ympäristöministeri Ville Niinistön äskettäin johtaman kauppadelegaation vierailun aikana allekirjoitettiin myös Tengbom Erikssonin ja Kiinan suurimman maisemasuunnittelutoimiston Beijing Orient Landscape Co Ltd:n välinen yhteistyösopimus.

”Tarkoitus on että me arkkitehtuurin ja ekologisen kaupunkisuunnittelun asiantuntijoina yhdistämme osaamisemme uusissa Eco City -hankkeissa eri puolilla Kiinaa.”

Tengbom Eriksson Arkkitehdit on äskettäin avannut toimiston Green Tower Kunshanissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tengbom Eriksson Arkkitehdit voitti sairaalan arkkitehtikilpailun Kiinassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat