Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen Ruusu Skanskan toteuttaman maamerkkitalon tekijöille

Helsingin kaupungin rakennuslautakunta myönsi Rakentamisen Ruusun Skanskan rakentaman Harjannetie 44 -asuntokohteen pääsuunnittelijalle arkkitehti Kristiina Hannunkarille ja rakennuttajan projektipäällikölle Klaus Hamströmille. Kohteen rakennuttaja on Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT.

Helsingin kaupungin rakennuslautakunta myönsi Rakentamisen Ruusun Skanskan rakentaman Harjannetie 44 -asuntokohteen pääsuunnittelijalle arkkitehti Kristiina Hannunkarille ja rakennuttajan projektipäällikölle Klaus Hamströmille. Kohteen rakennuttaja on Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT.

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistolle ATT:lle Viikinmäkeen rakennetussa Harjannetie 44:ssä on 90 kaupungin vuokra-asuntoa. Rakennuttajan projektipäällikkönä toimi Klaus Hamström. Rakennuksen pääsuunnittelija on arkkitehti Kristiina Hannunkari Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy:stä.

Rakennukselle antavat ilmettä tontin ja rakennuksen huomattavat korkeuserot, näyttävät arkkitehtoniset muodot ja raikkaiden värien käyttö.  Kohteeseen on jo käynyt tutustumassa ulkomaisia arkkitehtiryhmiä.

Hannunkari ja Hamström saivat rakennuslautakunnalta kiitosta mielenkiintoisesta ja korkealaatuisesta asuntosuunnittelusta sekä tinkimättömän jämäkästä vuokra-asuntojen rakennuttamisesta.

Asunnot täyttyivät heti valmistuttuaan

”Skanskalla oli paikalla hyvä organisaatio. Työmaan johto ja muut toimijat olivat perehtyneet asiaan hyvin, ja työmaalla vallitsi koko ajan hyvä henki. Lisätöiden määräkin oli varsin vähäinen”, kertoo projektipäällikkö Hamström yhteistyöstä Skanskan kanssa.

Harjannetie 44:stä haki asuntoa yli tuhat ihmistä. ”Asukkaat saivat todella laadukkaat kodit, eivätkä nämä vuokra-asunnot kalpene vertailussa omistusasuntoihin nähden. Harjannetie 44:ssä on käytetty laadukkaita materiaaleja, varustelutaso on hyvä ja mitoitukset ovat väljiä”, Hamström jatkaa.

 
Harjannetie 44:n työpäällikkö Risto Mäkinen Skanskalta kertoo, että rakentaminen ei ollut helppoa, sillä tontilla oli paitsi savipohja, myös kalliojyrkänne. ”Myös tontin sijainti aiheutti haasteita esimerkiksi valumavesien takia. Itse rakennuksen osalta katon muoto ja yläkerran terassit antoivat positiivisen lisämausteen rakentamiseen”, Mäkinen arvioi.

Rakentamisen Ruusuja jaettu vuodesta 1995

Rakentamisen Ruusu on Helsingin kaupungin rakennuslautakunnan vuosittain antama tunnustus laadukkaasta rakennettuun ympäristöön liittyvästä työstä. Rakentamisen Ruusun avulla rakennuslautakunta ja Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirasto nostavat esille kohteita ja henkilöitä, jotka ovat edistäneet rakentamisen kulttuuria.

Ruusulla palkitaan sellaista rakennettua ympäristöä toteuttavaa tai kuvaavaa työtä, joka jää historiaan, sekä kohteita, henkilöitä ja työn tuloksia, joista muistetaan lämmöllä tai kiittäen. Tunnustusta jaetaan rakennuksille, korjauksille, selvityksille ja suunnitelmille. Myös ura, elämäntyö tai hedelmällinen yhteistyö voidaan palkita.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen Ruusu Skanskan toteuttaman maamerkkitalon tekijöille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat