Ramirent laajentaa kalustotarjontaansa

Ramirent on laajentanut toimintaansa Suomessa liikenneturvallisuustuotteisiin vuoden 2014 alusta. ”Näimme niissä markkinapotentiaalia. Niitä koskeva ohjeistus on muuttumassa, se tiukentuu koko ajan”, Ramirentin kalustopäällikkö Tapio Christiansen perustelee. Ramirent laajentuu uudelle liiketoiminta-alueelle ruotsalaistaustaisen Ramuddenin kanssa tehdyn kaksivuotisen yhteistyösopimuksen kautta. 

Ramirentin ja Ramuddenin yhteistyö pitää sisällään muun muassa törmäyshidasteita ja betonikaidejärjestelmiä.

Yhteistyösopimuksen mukaan Ramudden toimittaa Ramirentille kaiken liikenneturvallisuuskaluston Suomessa. Kalusto käsittää esimerkiksi tietyömaiden yhteydessä käytettävät liikennemerkit ja opasteet, liikennevalot, törmäyshidasteet sekä erilaiset kaiteet, aidat ja suojat. Erikoisempaa kalustoa edustavat törmäysvaimenninajoneuvot. Lisäksi sopimus kattaa kalustoon liittyvät asennuspalvelut sekä liikenteenohjaussuunnitelmat.

Yhtiöt ovat tehneet aiemmin yhteistyötä Ruotsissa paikallisesti ilman laajempaa sopimusta, mutta Suomessa yhteistyö on uutta. Ensimmäiset projektit on jo tehty, mutta täydellä voimalla yhteistyö käynnistyy keväällä, kun varsinainen tietyökausi alkaa.

”Maaliskuun loppuun mennessä meillä on kaikki valmista ja kaikissa palvelukeskuksissa täydellinen valikoima myös liikenneturvallisuustuotteita. Meillä on ollut jo vuosikausia liikennemerkkejä ja liikennevalojakin, mutta nyt kalusto uudistuu täysin. Meille tulee enemmän ja uudenlaista kalustoa, joka vastaa tulevia määräyksiä.”

Yhtiöt hakevat yhteistyöstä merkittävää liiketoimintaa, mutta mitään täsmällisiä liikevaihtotavoitteita ei ole asetettu. Christiansenin mukaan tavoitteena on kuitenkin markkinajohtajan asema liikenneturvallisuustuotteissa.

Ramudden hakee kasvua Suomessa

Liikenneturvallisuuslaitteiden vuokraukseen erikoistuneen Ramuddenin näkökulmasta yhteistyö kiinnosti Ramirentin koko Suomen laajuisen verkoston vuoksi.

”Yhteistyö Ramirentin kanssa tarjoaa Ramuddenille erinomaisen mahdollisuuden tuoda liikenneturvallisuustuotteita laajemmalle asiakaskunnalle myös Suomessa”, Ramuddenin Suomen tytäryhtiön toimitusjohtaja Matts Backman sanoo.

Ramudden rantautui Suomeen vuonna 2012. Täällä yhtiön liiketoiminta on vielä melko pientä, sillä liikevaihto oli noin 800 000 euroa vuonna 2013. Päämarkkinoillaan Ruotsissa yhtiö on kuitenkin merkittävä toimija. Koko konsernin liikevaihto oli viime vuonna arviolta 26 miljoonaa euroa.

Ramuddenin projektipäällikkö Tuuli Ursinin mukaan tietyömaiden suojauksissa ja muissa liikennejärjestelyissä on nykyisin kosolti puutteita pääkaupunkiseudun ja muiden isojen kaupunkien ulkopuolella. ”Me haluamme, että turvallisuus tulee tietyömaille kautta Suomen eikä vain Kehä III:n sisäpuolella”, Ursin toteaa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Ramirent laajentaa kalustotarjontaansa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat