Kokeile kuukausi maksutta

Suomen Skanskan liikevaihto pieneni, mutta tulos kasvoi

Skanska Oy -konsernin tulos kohensi tulostaan viime vuonna, vaikka yhtiön liikevaihto laski 14 prosenttia edellisvuodesta. Skanskan tulos vuonna 2013 oli 32,9 miljoonaa voitollinen.

Skanska Oy -konsernin tulos kohensi tulostaan viime vuonna, vaikka yhtiön liikevaihto laski 14 prosenttia edellisvuodesta. Skanskan tulos vuonna 2013 oli 32,9 miljoonaa voitollinen.

”Onnistuimme jälleen parantamaan tulostamme huomattavasti verrattuna edelliseen vuoteen. Vuonna 2013 saavutimme 32,9 miljoonan euron liikevoiton, mikä tarkoittaa noin 34 prosentin parannusta. Tulosparannus saavutettiin siitä huolimatta, että samaan aikaan liikevaihtomme supistui odotetusti. Liikevaihto pieneni niin asuntoprojektikehityksessä kuin talonrakentamisessa ja infrarakentamisessa”, Skanskan toimitusjohtaja Kenneth NIlsson kommentoi.

Skanska Oy -konsernin saama suurin yksittäinen tilaus vuonna 2013 oli kauppakeskus IsoKristiinan saneeraus ja laajennus, jossa Skanskan urakkasumman arvo on noin 88 miljoonaa euroa.

Asuntomyynti ja uudet asuntoaloitukset vähenivät hieman edelliseen vuoteen verrattuna.Tilauskanta oli vuoden lopussa 17 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

Skanska Oy -konserni 2013/2012

  • Liikevaihto milj. euroa 797,5/924,9
  • Liikevoitto milj. euroa 32,9/24,6
  • Liikevoitto % 4,1/2,7
  • Tilauskanta milj. euroa 668,0/572,2
  • Saadut tilaukset milj. euroa 783,7/698,9

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Suomen Skanskan liikevaihto pieneni, mutta tulos kasvoi”

  1. Toisen ruotsalaisyhtiön NCC:n Suomen liiketoimintojen liikevaihto koheni viime vuonna hienoisesti. Yrityksen liiketulos sen sijaan kutistui. Liiketulos prosentti putosi 4,2:tä 3,4 prosenttiin.

    Eli Skanskan linja, että vähennetään kovalla otteella heikkokatteista urakointia kasvun kustannuksella paransi kannattavuutta paremmin kuin NCC:n pyrkimys pitää kiinni kasvusta.

    YIT tosin on kannattavuudessa aivan omilla lukemillaan. Se ei ole vaivautunut asuntourakointiin kuin pakosta, nyt pakon syynä oli se, että gryndikohteet eivät menneet kaupaksi, joten tontteja muutettiin lennossa vuokra-asunnoiksi. Ostajaksi saatiin Icekapital, jossa YIT:stä tullut johto osaa hyvin haistaa tilaisuutensa. Parhaillaan Icekapital pistää lihoiksi edellisen taantuman aikana rakennettuja korkotukiasuntoja.

    Lemminkäisen alamäen pituutta ja syvyyttä ei voi kuin ihmetellä. Kaikki alkoi organisaatiouudistuksessa, joskin nyt joudutaan maksamaan laskua myös edelliselle johdolle erittäin kovia palkkioita tuoneesta asfalttikartellista. Nykyjohdolle palkkiot taitavat olla yhtä tiukassa kuin omistajille osingot. Jos huippuratsun ylläpitoon ja muihin kalliisiin harrastuksiin ei enää löydy taskurahaa, niin tällä menolla sitä pitää hankkia osakkeita myymällä.

  2. Hieno tulos tuo on puhdasta voittoa eikä kassa hupene lainojen lyhennyksiin kuten asuntosijoittajilla.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat