Kokeile kuukausi maksutta

YIT toteuttaa Helsingin Lauttasaareen 80 miljoonan hybridihankkeen

YIT on sopinut Helsingissä sijaitsevan Lauttasaaren liikekeskuksen koko osakekannan ostosta. Nykyinen, vuonna 1970 valmistunut liikekeskus puretaan ja tilalle rakennetaan hybridihankkeena kauppakeskus ja sen päälle kolme asuinkerrostaloa. Keskuksen yhteyteen rakennetaan myös maanalainen pysäköintilaitos. Projektin kokonaisarvo on noin 80 miljoonaa euroa. Hanke on määrä aloittaa kuluvana vuonna, ja arvioitu valmistumisajankohta on kevät 2017.

Liiketilaa uuteen kauppakeskukseen on suunnitteilla noin 6 000 kerrosneliömetriä. Kauppakeskuksen ankkurivuokralaiset on jo varmistettu ja tavoitteena on löytää sijoittaja projektin alkuvaiheessa. Kuusikerroksisiin asuinrakennuksiin rakennetaan noin 140 kuluttajille suunnattua asuntoa, yhteispinta-alaltaan lähes 10 000 kerrosneliötä. Autopaikkoja pysäköintilaitokseen tulee noin 230.

”Suunnitelmana on rakentaa ajanmukainen alueellinen kauppakeskus, jolla parannetaan merkittävästi ympäristön palvelutarjontaa. Kauppakeskus sijaitsee erinomaisella paikalla vuonna 2016 valmistuvan Lauttasaaren uuden metroaseman yläpuolella. Kauppakeskuksesta on suora yhteys asemalle. Maanalaiset pysäköintitilat ovat yhteisiä asukkaille, asiakkaille sekä liityntäpysäköinnille”, Toimitilat-liiketoimintaryhmän johtaja Timo Lehmus kertoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “YIT toteuttaa Helsingin Lauttasaareen 80 miljoonan hybridihankkeen”

  1. 230 pysäköintipaikkaa , 140 asuntoa, kauppakeskus, liityntäpysäköinti. Kenelle nämä paikat oikeastaan riittää?
    Pitäisikö mitoituksia vielä hieman tarkistaa?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat