JVR-Rakenne urakoi Lakealle 8-kerroksisen puukerrostalon Jyväskylään

Lakea rakennuttaa Jyväskylän Kuokkalaan 8-kerroksisen puukerrostalon, jonka urakkasopimukset allekirjoitettiin 28. maaliskuuta. Hankkeen pääurakoitsijaksi tulee JVR-Rakenne ja puumoduulit toimittaa Stora Enso. Kohteeseen tulee kolme puukerrostaloa ja niihin yhteensä 150 asuntoa. Taloista ensimmäisenä toteutetaan 58 asunnon laajuinen Omaksi-asuntokohde. Se valmistuu tämän vuoden syksyllä.

Puukuokka on puurakentamisen osalta uusi kokemus pääurakoitsijalle, jonka keskeisenä roolina hankkeessa on projektinjohto.

”Kohde on ensimmäinen puukerrostalohanke, jossa olemme mukana, joten odotamme oppivamme paljon uutta tämän hankkeen myötä”, JVR-Rakennuksen toimitusjohtaja Arttu Suuronen toteaa.

Kuokkalan kohde toteutetaan puumoduulitekniikalla. Sen olennainen ero niin sanottuun perinteiseen rakentamiseen on, että talo tehdään valmiiksi kuivissa, pölyttömissä tehdasolosuhteissa eikä järjestelmässä käytetä höyrynsulkumuoveja ja asennus tehdään säältä suojattuna. Menetelmä nopeuttaa rakennusaikaa huomattavasti.

”Teollisen talotekniikan reititysjärjestelmä mahdollistaa myös putkiremontin tekemisen kymmenysosalla nykykustannuksista”, Lakean aluepäällikkö Jouni Liimatainen sanoo.

Puukuokkaan tulee uudenlainen sisäkatumainen porrashuone, osaan asuntoja olohuoneisiin integroidut parvekkeet sekä muunneltavat huoneistokohtaiset saunat.

”Puukuokassa on panostettu myös energiantehokkuuteen ja paloturvallisuuteen. Taloon tulee huoneistokohtainen sammutusjärjestelmä ja ilmanvaihto. Kaukolämpöön liitettävä rakennus varustetaan energiaa säästävällä käyttöveden- ja lämmityksen jakojärjestelmällä”, Liimatainen kertoo.

Ensiksi käynnistyy Omaksi-kohde, jonka asunnot ovat aluksi vuokra-asuntoja. Asukas voi halutessaan lunastaa asunnon omaksi 20 vuoden kuluttua. Asukas maksaa vuokrassaan lainanlyhennyksiä, mikä kerryttää joka kuukausi omaisuutta hänelle itselleen.

”Meillä on rakenteilla Omaksi-asuntoja myös Vaasassa ja Oulussa. Niiden kysyntä on yllättänyt meidät positiivisesti. Omaksi-tuote koetaan ilmeisesti erityisen turvalliseksi asumismuodoksi tämänhetkisessä markkinatilanteessa”, Lakean toimitusjohtaja Keijo Ullakko toteaa.

URAKOITSIJAT    

Rakennusurakoitsija:    JVR-Rakenne Oy
Tilaelementtiurakka:    Stora Enso Building Solutions Finland Oy
Lvia-Urakoitsija:    Modutek Oy
Sähkö-urakoitsija:    Sähköurakointi Aho Oy
Julkisivu-urakoitsija:    Siparila Oy
Sprinkler-urakoitsija:    Firecon Group Oy

TUOTEOSAKAUPAT JA RAKENNUTTAJAN HANKINNAT

Märkätilaelementit:        Parmarine Oy
Hissit:     Kone Hissit Oy
Ikkunat:    Eskopuu Oy
Talotekniikkaelementit:   Jakotec

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “JVR-Rakenne urakoi Lakealle 8-kerroksisen puukerrostalon Jyväskylään”

 1. hoplaa, minkäs pinnoitteet Siparila noihin oikein vetäsee pintaan?
  ei kait nyt sentää jokatoinen vuosi maalattavaa puupaneelia?

 2. Eikös Lakea ole joidenkin pohjanmaalaisten kuntien omistama yhtiö. Rakennuttaa kutenkin Jyväskylään ja ilmeisesti myös muihinkin ei-omistajakuntiin. Ovatko omistajat tämän ymmärtäneet ? Kuuluuko riskibusiness kunnan tai kunnan omistaman yhtiön toimialaan. Sinällään rohkeaa mutta onko riskit tiedostettu ja mitä on mieltä omistajakuntien veronmaksajat ?

  1. Eikös kunnat ole osakkaiden omistajia, niiden arvo voi sulaa jos riski (?) realisoituu.
   Luulisi että lainat on yhtiön lainoja eivätkä kunnat ole näissä takaajina.

   Yhtiön kehittämä uusi lunastettava osaomistusmalli saisi yleistyä Helsingissäkin.

   1. Se Lakean osaomistusmalli e ole suinkaan uusi. On ollut käytössä jo 20 vuotta. Se ero on siihen aikaisempaan malliin, että tämä sisältää rutkasti enemmän riskejä. Silti: pääkaupunkiseudun villeillä markkinoilla se voisi menestyäkin. Kokkolassa ja Seinäjoella se kuitenkin ntulee kokemaan pahan mahalaskun n. viidessä vuodessa.

Vastaa