Pohjola-talon ideakilpailun ehdotukset arvioitavina

Ensi vuonna tyhjilleen jäävä Pohjola-talo Helsingin Munkkivuoressa saneerataan ja osin puretaankin muun muassa asuntotornien tieltä. Toimistokorttelille etsitään uutta käyttöä arkkitehtuurikilpailun avulla. Kilpailutyöt ovat kaupunkilaisten arvioitavina 20.3.-4.4.2014 verkossa sekä Munkkivuoren ostoskeskuksen näyttelyssä.

Ensi vuonna tyhjilleen jäävä Pohjola-talo Helsingin Munkkivuoressa saneerataan ja osin puretaankin muun muassa asuntotornien tieltä. Toimistokorttelille etsitään uutta käyttöä arkkitehtuurikilpailun avulla. Kilpailutyöt ovat kaupunkilaisten arvioitavina 20.3.-4.4.2014 verkossa sekä Munkkivuoren ostoskeskuksen näyttelyssä.

Arkkitehtuurikilpailun tarkoituksena on löytää Lapinmäentie 1:ssä sijaitsevan korttelin kehittämiseen innovatiivinen ja toteutuskelpoinen suunnitelma. Kilpailulla selvitetään myös mahdollisuutta purkaa osia rakennuksesta ja korvata purettuja osia asumiseen paremmin soveltuvalla uudisrakentamisella. Talon nykyiset vuokralaiset OP-Pohjola ja Sanoma Magazines muuttavat pois vuonna 2015.

”Kutsuimme kuusi suomalaista arkkitehtitoimistoa suunnittelemaan korttelille uudenlaista käyttöä. Nyt toivomme kaupunkilaisilta palautetta kilpailutöistä. Käymme kaupunkilaisten huomioita läpi tuomaristossa. Niitä hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan myös hankkeen jatkosuunnittelussa”, kilpailun palkintolautakunnan puheenjohtaja, hankekehitysjohtaja Jouko Pöyhönen SRV:ltä kertoo.

Kaupunkilaisilta kysyttiin näkemyksiä korttelin tulevaisuudesta verkkokeskustelussa ja asukastilaisuudessa jo kilpailun alkuvaiheessa.

”Asukkaat ovat toivoneet talon liikuntatilojen säilymistä ja niiden avaamista laajempaan käyttöön. Toiveissa on ollut myös uudentyyppisten asumiskonseptien syntyminen. Talossa voisi yhdistyä senioriasuminen, perheasunnot ja erilaiset palvelut, vaikka päiväkotikin. On kiinnostavaa nähdä, miten kilpailijat ovat onnistuneet nivomaan naapuruston toiveita töihinsä”, sanoo kaupunkisuunnitteluviraston vuorovaikutussuunnittelija Juha-Pekka Turunen.

Arkkitehtuurikilpailu ratkaistaan ennen kesää ja asemakaavan laatiminen käynnistyy sen pohjalta.

Kilpailun järjestävät rakennuksen omistava yhdysvaltalainen kiinteistösijoitusyhtiö W.P. Carey Inc yhteistyökumppaninsa rakennusliike SRV Yhtiöt Oyj:n sekä Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston kanssa.

Kilpailutöihin voi tutustua Munkkivuoren ostoskeskuksen ala-aulan näyttelyssä (Raumantie 1) sekä Laiturin verkkosivuilla osoitteessa: http://laituri.hel.fi/pohjolatalo.


Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pohjola-talon ideakilpailun ehdotukset arvioitavina”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi