Kiinteistökauppoja tehtiin alkuvuonna 900 miljoonalla eurolla

Suomen kaupalliset kiinteistömarkkinat piristyivät alkuvuonna huomattavasti edelliseen vuoteen verrattuna. Ensimmäisen vuosineljänneksen aikana kauppoja tehtiin yhteensä 900 miljoonan euron arvosta, kun vuonna 2013 tuo luku oli 350 miljoonaa euroa. Nämä tiedot käyvät ilmi Datschan kiinteistökauppaseurannasta.

Suomen kaupalliset kiinteistömarkkinat piristyivät alkuvuonna huomattavasti edelliseen vuoteen verrattuna. Ensimmäisen vuosineljänneksen aikana kauppoja tehtiin yhteensä 900 miljoonan euron arvosta, kun vuonna 2013 tuo luku oli 350 miljoonaa euroa. Nämä tiedot käyvät ilmi Datschan kiinteistökauppaseurannasta.

Alkuvuoden suurin kiinteistökauppa oli Sanomatalon myynti saksalaiselle Deka Immobilen -yhtiön kiinteistörahastolle 176 miljoonalla eurolla. 

Muita alkuvuoden suuria kiinteistökauppoja olivat muun muassa YIT:n Keski-Pasilan keskuksen kehittämiseen liityvät 125 miljoonan euron kiinteistöhankinnat, Trevianin 15 hoivakiinteistön myynti ruotsalaiselle Hemsölle 100 miljoonalla eurolla ja Sanomalan myynti niin ikään ruotsalaiselle Sagaxille 55 miljoonalla eurolla.

”Suomen transaktiomarkkina on piristynyt selvästi alkuvuonna 2014, ja silmiinpistävää on ulkomaalaisten sijoittajien suuri osuus kokonaismarkkinasta. Vilkas joulukuu lupaili jo hyvää alkuvuodelle, ja hyvä trendi näyttäisi jatkuneen alkuvuoden aikana”, Datschan Suomen maajohtaja Sami Vaateri sanoo.

Suomen transaktiomarkkina on viime vuosina jäänyt karkeasti vuoden 2009 tasolle, ja alan perinteisesti käyttämä markkinavolyymi on pyörinyt kahden miljardin euron vuosittaisella tasolla.

”Perinteisesti Q2 ja Q4 ovat vilkkaimmat vuosineljännekset, joten hyvä alkuvuosi lupaa erittäin hyvää koko vuodelle”, Vaateri jatkaa. 

Datschan transaktioseurannassa ovat mukana kaikki yli 4 miljoonan euron suorat ja yhtiömuotoiset kiinteistökaupat Suomessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistökauppoja tehtiin alkuvuonna 900 miljoonalla eurolla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat