Kokeile kuukausi maksutta

Citycon vahvistaa tasettaan

Kauppakeskusomistaja Citycon aikoo vahvistaa tasettaan kahdella sen omistajille suunnatulla osakeannilla. Yhtiö tavoittelee 400 miljoonan euron uutta pääomaa.

Kauppakeskusomistaja Citycon aikoo vahvistaa tasettaan kahdella sen omistajille suunnatulla osakeannilla. Yhtiö tavoittelee 400 miljoonan euron uutta pääomaa.

Cityconin osakeanneista toinen, noin 206 miljoonaa euroa, on sovittu kanadalaisen CPPIB:n eläkevaroja Eurooppaan sijoittavan tytäryhtiön CPPIBEH:n kanssa. Kanadalaisyhtiö  saa annissa Cityconin osakkeista ja äänistä 15 prosentin osuuden. Kyseessä on toinen järjestely CPPIB:n ja Cityconin välillä. Yhtiöt yhdistivät voimansa ensimmäisen kerran joulukuussa 2012 hankkiakseen Kista Gallerian, joka on yksi Tukholman alueen suurimmista kauppakeskuksista. Kyseisessä kaupassa kohteen hankinta-arvo oli noin 530 miljoonaa euroa. CPPIB:n ympäri maailmaa sijaitsevat kiinteistöt ovat arvoltaan yli 20 miljardia dollaria.

Cityconin toisessa osakeannissa omistajille tarjotaan merkintäoikeuksia uusiin osakkeisiin noin 197 miljoonan euron arvosta. Cityconin kolme suurinta omistajaa Gazit-Globe, CPPIBEH ja Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ovat kukin sitoutuneet merkitsemään kukin oman suhteellisen osuutensa merkintäetuoikeusannissa liikkeeseen lasketuista uusista osakkeista.

”Olemme tyytyväisiä saadessamme Cityconin strategisiin osakkeenomistajiin uuden globaalisti tunnetun kiinteistösijoittajan. Tämä vahvistaa entisestään sekä profiiliamme yhtenä kauppakeskustoiminnan markkinajohtajana että rahoitusasemaamme”, Cityconin toimitusjohtaja Marcel Kokkeel sanoo.

Cityconin mukaan se aikoo käyttää antivaroista noin 300 miljoonaa euroa lainojen takaisinmaksuun, mikä vahvistaa yhtiön tasetta entisestään. Lisäksi varat antavat mahdollisuuden uusiin kiinteistökehityshankkeisiin tai kiinteistönostoihin tiiviisti asutetuilla alueilla Pohjoismaissa ja Baltian alueella. Osana kokonaisjärjestelyä Cityconin hallituksen kahden nykyisen jäsenen tilalle ehdotetaan kahta uutta CPPIBEH:n nimittämää hallituksen jäsentä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Citycon vahvistaa tasettaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat