Kokeile kuukausi maksutta

Lemminkäinen urakoi länsimetron Niittykummun aseman

Lemminkäinen Infra Oy ja Länsimetro Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen länsimetron varrelle tulevan Niittykummun metroaseman rakennusurakasta. Sopimus kattaa asemarakennuksen ja huoltotunnelin rakentamisen. Urakan arvo on noin 21 miljoonaa euroa. Rakennustyöt käynnistyvät heti, ja aseman on tarkoitus olla valmis vuoden 2015 lopulla. Samalla allekirjoitettiin myös sopimus Niittykummun aseman sähköurakasta. Sen sai EMC Talotekniikka Oy. Urakan arvo on 2,9 miljoonaa euroa.

Havainnekuva Niittykummun metroasemasta.

Niittykummun metroasema sijoittuu Merituulentien ja Haukilahdenkadun välille.

Espoon kaupunginvaltuusto päätti lokakuussa 2013, että asemavarauksena ollut Niittykummun asema rakennetaan samassa aikataulussa muiden asemien kanssa.

”Asemien betonivaluista on nyt tehty yli 22 prosenttia ja metrotunnelien tukimuurielementeistä on asennettu lähes puolet. Työvoimaa työmailla on noin 1 000 henkeä, ja ennen vuoden loppua työntekijöitä on yli 1 500”, Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen kertoo.

Lemminkäinen on ollut mukana länsimetron rakentamisessa alusta alkaen. Niittykummun aseman lisäksi Lemminkäinen rakentaa Matinkylän ja Tapiolan asemat. Yhtiö on myös osallistunut rata- ja ajotunnelien sekä asemien louhintatöihin muun muassa Ruoholahdessa, Koivusaaressa ja Urheilupuistossa. Taloteknisistä töistä Lemminkäinen toteuttaa Urheilupuiston lvi-työt sekä Aalto-yliopiston aseman sähkö- ja lvi-urakan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lemminkäinen urakoi länsimetron Niittykummun aseman”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat