Kokeile kuukausi maksutta

SRV paransi tulostaan

SRV:n 4,4 miljoonan euron liikevoitto tammi-maaliskuulta oli yli kolminkertainen edellisvuoteen verrattuna, vaikka liikevaihto laski samalla 13 prosenttia 139 miljoonaan euroon. Tilauskanta kasvoi viidenneksen 880 miljoonaan euroon. ”Olemme näissä oloissa keskittyneet kannattavuuden parantamiseen. Taustalla on määrätietoinen keskittyminen korkeamman jalostusarvon hankkeisiin, joissa SRV:n omakehitteistä osuutta on voitu kasvattaa”, SRV:n toimitusjohtaja Jukka Hienonen kertoo.

Pietarissa vuoden 2013 elokuussa avattu Pearl Plaza on yksi SRV:n kauppakeskushankkeista Venäjällä.

Kotimaan liiketoiminnan liikevaihto laski kymmenen miljoonaa euroa 124 miljoonaan euroon omaperusteisen asuntotuotannon volyymin pienenemisen takia. Liikevoitto kuitenkin kaksinkertaistui 6,6 miljoonaan euroon.
Yhtiön tilauskanta on vahvistunut viime vuoden vertailuajankohdasta ja vuodenvaihteesta. Hienonen pitää kasvanutta työkantaa supistuvassa markkinassa hyvänä saavutuksena.

Painopiste omakehitteisessä vuokra-tuotannossa

SRV on siirtänyt asuntorakentamisen painopistettä omakehitteisiin vuokra-asuntohankkeisiin ja omaperusteisen tuotannon määrää on pienennetty. Asuntotuotannon myynti sijoittajille on edellisvuoden tasolla, mutta asuntomyynti kuluttajille oli selvästi edellisvuotta alempi.  SRV:llä on rakenteilla 1 185 asuntoa, joista yli 90 prosenttia on myyty. Valtaosa tuotannosta on pääkaupunkiseudun vuokra- ja asumisoikeusasuntoja, ja vain 171 asuntoa on SRV:n omalla riskillä tehtävää tuotantoa.

”Asuntokauppa kuluttajille käy edelleen tahmeasti. Näissä oloissa SRV ei ole aloittanut pääkaupunkiseudulla vuoteen ainuttakaan uutta kuluttajille suunnattua asuntokohdetta. Merkittävä osa asuntokysynnästä tulee tällä hetkellä asuntorahastoilta, joille uusia kohteita on edelleen käynnistetty merkittävässä määrin”, Hienonen toteaa.

Pääosin Venäjän-toiminnoista koostuvan SRV:n kansainvälisen liiketoiminnan liikevaihto laski 24 miljoonasta 14 miljoonaan euroon viime vuoden ensimmäisestä neljänneksestä, jolloin Pearl Plaza -kauppakeskuksen rakentaminen oli vielä käynnissä.

”Huolimatta Venäjän taloutta varjostavista uutisista kansainvälinen liiketoimintamme on edennyt hyvin. Viime elokuussa avatun Pearl Plazan kävijämäärät ovat vahvalla nousu-uralla. Sekä kauppiaat että kuluttajat pitävät keskusta hyvin onnistuneena. Viime elokuussa käynnistynyt rakentaminen Okhta Mall -kauppakeskuksen työmaalla on edennyt suunnitelmien mukaan”, Hienonen sanoo.

SRV on joutunut järjestelemään uudelleen Okhta Malla -hankkeen rahoitusratkaisu. ”Pystymme hyvin elämään nykysuunnitelmien kanssa. Ruplan heikentynyt arvo on lyhyellä aikavälillä vaikuttanut tilanteeseemme jopa positiivisesti, kun rakentamisen kustannukset lasketaan ruplissa ja liiketilavuokrat euroissa”, Hienonen toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV paransi tulostaan”

Vastaa