Graniittirakennus Kallio urakoi nelostien Rovaniemi-hankkeen

Liikennevirasto on valinnut nelostien Rovaniemen kohdan urakoitsijaksi Graniittirakennus Kallio Oy:n. Urakan arvo on noin 22 miljoonaa euroa. Työt käynnistyvät heinä-elokuun vaihteessa, ja urakan on määrä olla valmis vuoden 2016 loppuun mennessä.

Liikennevirasto on valinnut nelostien Rovaniemen kohdan urakoitsijaksi Graniittirakennus Kallio Oy:n. Urakan arvo on noin 22 miljoonaa euroa. Työt käynnistyvät heinä-elokuun vaihteessa, ja urakan on määrä olla valmis vuoden 2016 loppuun mennessä.

Hanke käsittää 2,5 kilometrin pituisen nelostien osuuden kaupungin ydinkeskustasta etelään. Urakka-alueelle rakennetaan uudet Oijustien ja Vierustien eritasoliittymät sekä puretaan kolme valo-ohjattua liittymää. Poistuvan Viirikankaantien liittymän tilalle rakennetaan valtatien alittava katuyhteys. Yksi suurimmista maastossa näkyvistä muutoksista on valtatie 4:n tasauksen muutos. Eteläpäässä valtatie laskee noin neljä metriä nykyisen tienpinnan alapuolelle.

Urakkaan sisältyy myös Rovaniemen kaupungin katujen rakentamista. Lisäksi Rovaniemen kaupunki parantaa samanaikaisesti urakan aikana sekä hankekokonaisuuteen kuuluvia että myös muita alueen katuja ja katuliittymiä.

”Valtatie 4 muodostaa tärkeän linkin Suomen läpi aina Barentsin alueelle saakka. Rovaniemen kohdalla se on vilkas ja ruuhkainen. Liikennevirta joutuu usein pysähtelemään valoissa, ja työmatkalaisia sekä muita kaupungin sisäisiä liikkujia on paljon”, hankkeen projektipäällikkö Keijo Heikkilä Liikennevirastosta kertoo.

Perusparannuksen tärkein tavoite on lisätä liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta, koska kohtaamisonnettomuuden riski vähenee. Paikallinen liikenne pääsee kulkemaan eritasoliittymien kautta, jolloin se ei enää niin paljon vaikuta valtatien kulkijoihin. Töiden valmistuttua henkilövahinkoihin johtaneiden onnettomuuksien arvioidaan vähenevän neljänneksellä. Lisäksi melutaso laskee valtatien lähialueilla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Graniittirakennus Kallio urakoi nelostien Rovaniemi-hankkeen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat