Kokeile kuukausi maksutta

Lemminkäisen toimitusjohtajaksi Casimir Lindholm

Lemminkäinen Oyj:n toimitusjohtaja ja konsernin johtoryhmän puheenjohtajaksi on nimitetty elokuun 2014 alusta alkaen Lemminkäisen varatoimitusjohtaja, kauppatieteiden maisteri Casimir Lindholm. Lindholm toimii nykyisin Suomen talonrakentaminen -liiketoimintasegmentin johtajana. Hän jatkaa tässä tehtävässä, kunnes uusi liiketoimintasegmentin vetäjä on valittu. Hakuprosessi on käynnistetty.

Casimir Lindholm aloitti vuoden alusta 2013 Suomen talonrakentaminen -liiketoimintasegmentin johtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Hänet nimitettiin 2.4.2014 konsernin varatoimitusjohtajaksi. Ennen Lemminkäiselle siirtymistään hän toimi Eltel Networksin Ruotsin toimitusjohtajana.

Samassa yhteydessä päätettiin, että Lemminkäinen Oyj:n henkilöstöjohtaja ja johtoryhmän jäsen Tiina Mellas jättää yhtiön 19.6.2014 alkaen. Hänen seuraajansa hakuprosessi käynnistyy välittömästi. Kauppatieteiden maisteri Tiina Mellas tuli Lemminkäisen henkilöstöjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi vuonna 2009.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Lemminkäisen toimitusjohtajaksi Casimir Lindholm”

  1. Eli kukaan tehtävään sopiva talon ulkopuolelta ei sitten halunnut ottaa johtaakseen Lemminkäistä ?

  2. Casimirilla oli aika kevyt kokemus rakentamisesta Suomessa eivätkä nuo parin vuoden näytötkään ole kovin rohkaisevia. Kohtamäen saappaisiin voi olla vaikea astua, vaikka ei hänkään loppujen lopuksi suoritunut tehtävästään. Olikohan suurin virhe siinä, että kannattava yrittäjävetoinen toiminta piti maakunnissa purkaa yhtenäisen brändin nimissä? Tämän seurauksena Lindholmin edeltäjä Jukka Terhonen lähti Pohjola Rakennuksen hallitukseen ja Okan porukka perusti Kouvolaan Jatkeen, joka on ollut Pohjolan ohella Suomen kovimmin kasvavia rakennusliikkeitä samaan aikaan, kun Lemminkäinen vetäytyy maakunnista ja irtisanoo porukkaa.

    Lemminkäisen avainhenkilöt hakeutuvat aktiivisesti sinne, missä on kasvumahdollisuuksia ja mahdollisuuksia tehdä tulosta ja kasvattaa varallisuutta omistajan roolissa. Lemminkäisessä ei ole nyt imua.

    Veikkaukseni siis on, että Casimir yllättää kaikki ja nostaa Suomen suurimman rakennusliikkeen jälleen kannattavimpien joukkoon. Miksikö? Siksi, että vaihtoehtoa ei juuri ole, sillä nykyistä tietä ei voi jatkaa.

  3. Onko jollain tietoa tai tietämystä minkä tyyppinen henkilö tämä Casimir on? Kuten yllä on todettu kokemus suomen rakennusalalta on melko rajallista. Tehnyt uraa Ruotsin puolella, ja hiukan erilaisessa toimintaympäristössä (Eltel / verkkorakentaminen). Kun Kohtamäki ulkoistettiin puhui hallituksen puheenjohtaja, että yrityksessä tarvitaan nyt uudenlaista johtajuutta. Tuoko Casimir tätä, ja millä tavalla?

    Rakennuslehdesä olisi kiva lukea jonkin sortin henkilökuvaa uudesta suomen suurimman rakennusliikkeen johtajasta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat