Kokeile kuukausi maksutta

Maarakennusalan kustannukset säilyivät ennallaan toukokuussa

Maarakennusalan kustannukset pysyttelivät toukokuussa ennallaan edelliskuuhun verrattuna. Vuositason tarkastelussa alan kustannukset nousivat 1,1prosenttia vuoden 2013 toukokuusta. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen maarakennusalan kustannusindeksistä.

Kuvituskuva. Kuva: Juha Salminen

Vuositason tarkastelussa kustannusten nousuun vaikuttivat erityisesti maa- ja kiviainesten kallistuminen sekä työvoimakustannusten kasvu vuoden aikana. Kustannusten nousua hillitsivät muun muassa bitumin sekä polttoaineiden ja energian halpeneminen. Maarakennuskustannusten osaindekseistä eniten nousivat toukokuussa edelliskuuhun verrattuna päällysteiden hinnat, 0,4 prosenttia.
Edelliskuuhun verrattuna eniten painuivat toukokuussa pohjarakenteiden kustannukset, 0,6 prosenttia. Vuodessa eniten kohosivat kalliorakenteiden kustannukset, 2,6 prosenttia. Toiseksi eniten nousivat maarakenteiden hinnat, 2,4 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maarakennusalan kustannukset säilyivät ennallaan toukokuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat