Kokeile kuukausi maksutta

Skanska urakoi Helsingin kaupungille 170 asuntoa

Skanska toteuttaa Helsingin ATT:lle yhteensä 170 asuntoa Kruunuvuorenrannan projektialueelle. Asunnoista valtaosa on asumisoikeusasuntoja, loput hitas-asuntoja.

Skanska toteuttaa Helsingin ATT:lle yhteensä 170 asuntoa Kruunuvuorenrannan projektialueelle. Asunnoista valtaosa on asumisoikeusasuntoja, loput hitas-asuntoja.

Helsingin Asumisoikeus Gunillan 113 asumisoikeusasuntoa ja Asunto Oy Lorenzinpuiston 57 hitas-asuntoa sijaitsevat vierekkäisillä tonteilla. Gunillan osoite on Gunillantie 23 ja Lorenzinpuiston Koirasaarentie 32.

”Rakennustyöt käynnistyvät nyt kesäkuussa, ja valmista tulee syksyllä 2016”, kertoo työpäällikkö Mikko Vaittinen Skanskasta.

Asuntoja yksiöistä perhehuoneistoihin

Gunilla koostuu kahdesta viisikerroksisesta lamellitalosta sekä pihakannen alle jäävästä autohallista, jossa on noin 150 autopaikkaa. Lorenzinpuistoon kuuluu kolme viisikerroksista taloa. Gunillan julkisivut on kadun puolelta ja päädyistä muurattu ruskeansävyisistä ja harmaista tiilistä, kun taas Lorenzinpuiston tiilijulkisivut ovat vaaleita.

Sekä Gunillassa että Lorenzinpuistossa on tarjolla asuntoja yksiöistä viiden huoneen tilaviin perhekoteihin. Gunillassa asuntojen koot vaihtelevat 38 neliöstä 112,5 neliöön, Lorenzinpuistossa puolestaan 32 neliöstä 119 neliöön. Yhteensä Gunillassa on noin 8 170 asuinneliötä, Lorenzinpuistossa 4 300.

”Gunillan ja Lorenzinpuiston väliin jää yhteispiha, jonka alle pysäköintihalli on sijoitettu. Pihatontilla on jonkin verran korkeuseroja, ja korttelissa maasto kohoaa kadulta yli kymmenen metriä kohti kalliota”, kuvailee Vaittinen.
Hanke käynnistää Kruunuvuorenrannan projektialueen rakentamisen

”Nämä alueelle rakennettavat asuintalot ovat startti koko Kruunuvuorenrannan projektialueen rakentamiselle. Kohtuuhintaisissa kohteissa on onnistuneesti yhdistetty asuntojen hyvä asuttavuus sekä korkeatasoinen kaupunkikuvallinen arkkitehtuuri”, toteaa toimitusjohtaja Sisko Marjamaa Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistosta ATT:sta.

”Olemme toteuttaneet ATT:lle lähes 100 projektia. Nyt alkava työmaa on Skanskan Etelä-Suomen asuntorakentamisyksikön historian suurin projekti, ja sen vuoksi se on meille erittäin merkittävä työllistäjä”, sanoo aluejohtaja Ilpo Luhtala Skanskasta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska urakoi Helsingin kaupungille 170 asuntoa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat