Kokeile kuukausi maksutta

Rovaniemi Hirsitalot Oy on solminut huomattavia vientikauppoja Kiinaan. Uusimpana tilauksena yhtiö toimittaa noin puolen miljoonan euron arvoisen klubirakennuksen Changchunin golf-keskukseen. Aikaisemmin keväällä Zhengzhoun kaupungin ekopuistoon toimitettiin kolme hirsitaloa, yhteisarvoltaan noin 400 000 euroa.

Yli tuhatneliöisen golf-klubirakennuksen toimitusaika on vain kuusi viikkoa. Heinäkuun lopulla allekirjoitetun sopimuksen seurauksena 15 kontillista suomalaista rakennustavaraa siirtyy Koillis-Kiinan Changchuniin jo syyskuun alussa.

”Kiinalaiset ovat brändiorientoituneita, ja maassa myyvät nyt korkealaatuiset luksustuotteet. Ostajat haluavat ehdottomasti, että koko talopaketti on tehty Suomessa, suomalaisista materiaaleista”, Rovaniemi Hirsitalojen toimitusjohtaja Timo Kähkönen näkee.

Henkilökohtaiset suhteet avainasemassa

Kiinassa kaupankäyntiä ohjaavat suhdetoiminta ja vahva suosittelukulttuuri. Rovaniemi Hirsitalot on ollut Kiinan markkinoilla jo neljä vuotta. Pitkäjänteinen työ suhteiden luomisen sekä verkostoitumisen puolella tuottaa nyt tulosta.
”Haastavat markkinat siinä mielessä, että luotettavuus on ansaittava ensiksi henkilökohtaisella tasolla ennen kuin bisnesneuvottelut voivat alkaa. Olemme onnistuneet suhteiden rakentamisessa, ja viime vuosien onnistuneet taloprojektit ovat lisänneet entisestään meidän referenssiemme määrää ja kasvattaneet mainettamme”, Kähkönen kertoo kiinalaisesta yrityskulttuurista.

Hirsitalovalmistajien yhteinen myyntikonsepti

Rovaniemi Hirsitalot on puhdas myynti- ja markkinointiorganisaatio eli valmistus on ulkoistettu alihankkijoille.

”Oman tehtaan sijaan kaikki hirsitalon osat tulevat kotimaisilta, toimintavarmoilta alihankkijoiltamme. Toimiva synergia on välttämätöntä. Meidän ydinosaamisemme korostuu sitten kohdemaissa myynti- ja markkinointityönä”, Kähkönen tiivistää yhtiön toiminta-ajatuksen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rovaniemi Hirsitaloille miljoonakaupat Kiinasta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat