Kokeile kuukausi maksutta

Skanska rakentaa uusia arvoasuntoja Oulun ydinkeskustaan

Skanska rakentaa arvoasuntoja Oulun ydinkeskustaan kauppakeskus Valkean yhteyteen. As. Oy Oulun Pajarinkulma rakennetaan aivan Oulun ydinkeskustaan kattojen ylle. Yhtiöön rakennetaan 66 uutta asuntoa, jotka sijoittuvat Kauppakeskus Valkean katolle seitsemään kerrokseen. Ylimpien kerrosten asunnot sijaitsevat katutasosta 12. kerroksessa. Oulun keskustan korkeimmasta asuinrakennuksesta avautuvat näkymät yli kaupungin.

Oulun Pajarinkylä

”Pajarikulma on herättänyt todella paljon ennakkokiinnostusta. Kokonaisuus tarjoaa mahdollisuuden asua aivan palvelujen ytimessä, mutta kodit ovat kaupungin vilinän yläpuolella omassa rauhassa. Asuntoja on toteutettu kauppakeskusten yhteyteen aikaisemmin muualla Suomessa, mutta nyt ensimmäistä kertaa Oulussa”, Skanska Kotien myyntipäällikkö Maarit Nevalainen kertoo.

Asunnot sijoittuvat 6.−12. kerroksiin ja kaikista kodeista on näkymät koko kaupungin yli. Viidennen kerroksen katolle tulee oleskelupiha, jossa on muun muassa puttausgreeni, petankkikenttä ja grillikatos. Paikoitus on kauppakeskuksen paikoitushallissa, josta on hissiyhteys asuinkerroksiin.

”Pajarinkulma toteutetaan samanaikaisesti Kauppakeskus Valkean sekä Isokadulle ja Kauppurienkadulle laajenevan kävelykatualueen kanssa.  Rakennuskokonaisuus tuo kehittyvän ja uudistuvan ydinkeskustan alueelle lisää monipuolisia tasokkaita palveluja sekä uudentyyppisiä asumismahdollisuuksia. Asuntotornin runkotyöt alkavat helmikuussa ja kohde valmistuu kesäkuussa 2016”, Skanska Kotien projektipäällikkö Jukka Harjunpää kertoo.

Kauppakeskus Valkean rakentaminen on käynnissä ja uusi kauppakeskus avaa ovensa keväällä 2016. Kokonaisuuteen kuuluu uuden kauppakeskusosan rakentaminen, nykyisen kauppakeskusosan tilojen saneerauksen sekä osien yhdistävän kävelykatuosuuden toteuttamisen. Kävelykatuosuus on suunniteltu toteutettavaksi katettuna ja ympärivuotisesti lämpimänä julkisena tilana.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Skanska rakentaa uusia arvoasuntoja Oulun ydinkeskustaan”

  1. Aivan karsean näköinen rakennus, vain Suomessa. Muut maat lopettivat jo 80-luvulla moisten kuutioiden rakentamisen.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat