Kokeile kuukausi maksutta

Joulupukille suunnitellaan lahjanjakokeskusta

Ruukki, Oulun kaupunki, norjalainen arkkitehtitoimisto Snøhetta ja Helsinki Design Week sekä Joulupukiksi itseään kutsuva sijoittaja hakevat arkkitehtuuri-ideakilpailun kautta uusia avauksia Ouluun tulevaisuudessa sijoitettavaa logistiikkakeskusta varten.

Joulupukin lahjanjakelukeskus suunnitellaan Perälävainion alueelle Ouluun.

Kilpailun tarkoituksena on hakea uusia ideoita, jotka voisivat korvata kilpailunjärjestäjien mukaan tylsännäköiset harmaat tavaranjakelukeskukset.

Suunniteltavalle noin 38 000 neliön keskukselle on varattu tontti Perälävainion alueelta Oulusta.

The unbelievable challenge -kilpailu julkistettiin torstaina Helsinki Design -viikon tapahtumassa, mutta se on ennakkomarkkinoinnissa innostanut mukaan jo lähes 500 suunnittelijaa.

Kilpailu on tarkoitettu arkkitehdeille ja suunnittelijoidelle sekä alan opiskelijoille. Sen palkintona on kymmenen viikon harjoittelu- ja työjakso Snøhettan toimistossa Oslossa Norjassa. Palkinnon arvo on 25 000 euroa, joka pitää sisällään palkan, asuntoedun ja verot. Lisäksi voittaja saa 1 000 euron rahapalkinnon. Kilpailuaika päättyy 17. päivä marraskuuta 2014.

Kilpailun palkintoraatiin kuuluvat esimerkiksi Snøhettan vanhempi arkkitehti Eli Synnevåg, puolalainen arkkitehti Marta Sekulska-Wronska arkkitehtitoimisto WXCA:sta, Oulun kaupunkisuunnitteluarkkitehti Ritva Kuusisto, Helsinki Design Week -tapahtuman perustaja ja johtaja Kari Korkman, Ruukin kehitysjohtaja, arkkitehti Petteri Lautso sekä Joulupukki.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Joulupukille suunnitellaan lahjanjakokeskusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat