Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen palkkasumma jatkoi kasvuaan

Rakentamisen palkkasumma kasvaa edelleen, kertoo Tilastokeskus. Touko-heinäkuussa kasvua kertyi 1,8 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Pelkästään heinäkuussa palkkasumma kasvoi peräti 3,5 prosenttia.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan koko talouden palkkasumma oli touko-heinäkuussa 1,1 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin vastaavana ajanjaksona. Heinäkuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 1,3 prosenttia edellisvuodesta. Vuosi sitten touko-heinäkuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 1,2 prosenttia.

Palkkasumma kasvoi kuluvan vuoden touko-heinäkuussa kaikilla päätoimialoilla lukuun ottamatta teollisuutta ja rahoitustoimintaa. Nopeinta palkkasumman kasvu oli rakentamisen lisäksi yksityisissä terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluissa.

Palkkasumma on työntekijöille maksettujen bruttopalkkojen summa ilman optioita. Palkkasummaan vaikuttavat työllisyydessä ja palkansaajien ansiotasossa tapahtuvat muutokset.

Ansiotasoindeksin ja säännöllisen ansion indeksin aineistot perustuvat eri työnantajasektoreilta kerättäviin palkka-aineistoihin. Suurimmat yksityisen sektorin palkka-aineistot ovat EK:n teollisuusalojen ja palvelualojen jäsenyritysten palkka-aineistot. EK:n aineistojen lisäksi ansiotasoindeksiin sisältyy eräiden pienempien työnantajien palkka-aineistoja.

Tilastokeskuksen omalla palkkatiedustelulla täydennetään järjestäytyneiden työnantajien keräämiä palkkatilastoja sellaisilla toimialoilla, joilla työnantajien järjestäytymisaste on keskimääräistä alhaisempi esimerkiksi pienyritysten yleisyyden johdosta. Otostiedustelulla on merkittävä painoarvo muun muassa rakentamisen, kaupan, autoliikenteen ja liike-elämän palveluiden ansiotasoindeksejä laskettaessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen palkkasumma jatkoi kasvuaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat