Kokeile kuukausi maksutta

Skanska ja Lemminkäinen kehittämään Pohjois-Leppävaaran keskustaa

Espoon kaupunki on valinnut Skanskan ja Lemminkäisen suunnittelemaan ja toteuttamaan Pohjois-Leppävaaran uutta aluetta.

Kuuntele juttu

Pohjois-Leppävaaran suunnittelualue on jaettu kahteen osaan, joista Skanska on mukana Lintuvaarantien itäpuolelle sijaitsevan hotellikorttelin kehittämisessä ja Lemminkäinen lännessä. Skanskan suunnitteluvarausalueeseen kuuluu liike- ja toimistotiloja sekä mahdollisesti asumista.

Lintuvaarantien länsipuolen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Lemminkäinen, joka tekee tiiviin, kaupunkimaisen asuinkorttelin suojaisan sisäpihan ympärille. Jalankulkuympäristö suunnitellaan huolitellun kaupunkimaiseksi ja katutasoon tutkitaan liiketiloja. Pysäköinti suunnitellaan maanalaiseksi tai kannen alle.

Espoon kaupungin tavoitteena on Pohjois-Leppävaarassa laajentaa ja tasapainottaa radan eteläpuoleisen kaupallisesti ja kaupunkikuvallisesti merkittävän keskittymän vaikutusaluetta myös radan pohjoispuolelle.

Valittujen toimijoiden edellytetään tekevän tiivistä yhteistyötä kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti ehjän kokonaisuuden aikaansaamiseksi. Suunnitteluvaraukset ovat voimassa 30.9.2015 saakka.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska ja Lemminkäinen kehittämään Pohjois-Leppävaaran keskustaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat