Kokeile kuukausi maksutta

Sumuisat näkymät leimaavat rakennusalan työllistämisaikeita

Rakentamisen työnantajat odottavat työntekijöiden määrän pysyvän ennallaan loka-joulukuussa, kertoo Manpowerin työmarkkinabarometri. Työllistämisaikeiden indikaattori olikin nolla. Rakennusala oli ainoa, joka ei usko työntekijämäärän vähenevän muttei kasvavankaan. Se kielii sumuisista rakentamisen näkymistä.

Lähde: Manpower

Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna rakennusalan työnantajien into rekrytointiin on heikentynyt. Vielä tuolloin indikaattori oli kaksi prosenttia plussalla.

Rakentamisalan työnantajat näkevät tulevaisuuden kuitenkin hieman myönteisemmin kuin viime vuoden lopulla. Edellisvuoden samaan ajanjaksoon verrattuna rekrytointisuunnitelmat ovat 2 prosenttiyksikköä vahvemmat.

Kaivosala uskoo heikentyvään työllistämiseen

Yleisesti katsottuna suomalaiset työnantajat ilmoittavat hillitsevänsä rekrytointiaikeitaan loka-joulukuun välisenä aikana. Työnantajista 10 prosenttia ennustaa henkilöstön kokonaismäärän lisääntyvän, 11 prosenttia vähentyvän ja 76 prosenttia pysyvän muuttumattomana. Työllistämisaikeet laskivat edellisestä vuosineljänneksestä, mutta ovat silti korkeammalla kuin edeltävänä vuonna samaan aikaan.

Eri aloista työllistämisaikeiden uskotaan heikentyvän eniten loppuvuonna kaivostoiminnassa ja louhinnassa.

Itä-Suomessa todella synkkä tilanne

Alueista Länsi-Suomen työnantajat odottavat rekrytoivansa innokkaimmin loka-joulukuussa. Työllistämisaikeet ovat vahvistuneet sekä viime vuoden vastaavaan aikaan että edelliseen vuosineljännekseen verrattuna.

Sen sijaan työnantajat Pohjois-Suomessa ja Itä-Suomessa odottavat työmarkkinoiden tilanteen pysyvän heikkona loppuvuonna. Itä-Suomessa työllistämisaikeet heikkenivät 18 prosenttiyksiköllä verrattuna edelliseen vuosineljännekseen. Myös Etelä-Suomen työnantajat raportoivat 9 prosenttiyksikköä heikommista työllistämisaikeista.

Etelä-Suomessa työnantajat suhtautuvat kuitenkin työllistämiseen loppuvuodesta myönteisemmin kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Työllistämisaikeiden indikaattori saadaan, kun henkilöstömääränsä lisäämistä suunnittelevien työnantajien prosenttiosuudesta vähennetään henkilöstömääränsä vähentämistä suunnittelevien työnantajien prosenttiosuus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sumuisat näkymät leimaavat rakennusalan työllistämisaikeita”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat