Kokeile kuukausi maksutta

Tanskalainen Danfoss ostaa Vaconin

Tanskalainen Danfoss AS tekee julkisen ostotarjouksen kaikista suomalaisen taajuusmuuttajavalmistaja Vaconin osakkeista. Danfoss tarjoaa Vaconin osakkeenomistajille 34 euroa osakkeelta, jolloin kaupan kokonaishinnaksi muodostuisi noin 1 038 miljoonaa euroa. Danfossin tarjous vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Lisäksi yrityksen pitää saada hankittua yli 90 prosenttia Vaconin osakkeista.

Tanskalainen Danfoss AS tekee julkisen ostotarjouksen kaikista suomalaisen taajuusmuuttajavalmistaja Vaconin osakkeista. Danfoss tarjoaa Vaconin osakkeenomistajille 34 euroa osakkeelta, jolloin kaupan kokonaishinnaksi muodostuisi noin 1 038 miljoonaa euroa. Danfossin tarjous vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Lisäksi yrityksen pitää saada hankittua yli 90 prosenttia Vaconin osakkeista.

Danfoss ja Vacon allekirjoittivat yhdistymissopimuksen 11.9. Vaconin suurin osakkeenomistaja, Ahlströmien sijoitusyhtiö AC Invest on jo allekirjoittanut sopimuksen koko 10,56 prosentin omistusosuutensa myynnistä Danfossille.

”Vaconin hallitus on tutustunut huolella Danfossin tarjoukseen, ja hallitus on päättänyt yksimielisesti suositella osakkeenomistajille tarjouksen hyväksymistä. Yhdistämällä voimansa nämä kaksi yhtiötä luovat pohjoismaisen, globaalisti toimivan, uuden taajuusmuuttajatoimijan, jonka selkeänä tavoitteena on tavoitella johtavaa asemaa taajuusmuuttajamarkkinoilla”, Vaconin hallituksen puheenjohtaja Panu Routila kertoo.

Danfossin tarjouksen taustalla vaikuttaa yrityksen strategisena painopisteenä oleva kannattavan kasvun luominen.

”Selkeä strateginen päämäärämme on olla yksi kiistattomista huipputoimijoista niillä liiketoiminnan aloilla joilla toimimme. Vacon on hyvin vahva ja innovatiivinen toimija, ja tämän uuden taajuusmuuttajayksikön avulla voimme varmistaa vahvat kasvunäkymät pitkällä tähtäimellä”, Danfossin toimitusjohtaja Niels B. Christiansen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tanskalainen Danfoss ostaa Vaconin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat